Gebakken havermout met appel

27-11-2019

Je kunt havermout op verschillende manieren bereiden. De bekendste variant is denk ik wel de havermoutpap, maar wist je dat je havermout ook in de oven kunt bereiden? Deze oven gebakken havermout met appel en Hero abrikozenjam minder zoet is daar een voorbeeld van. 

 Het lijkt net of je je tanden in een warme appeltaart zet, maar dan een     stuk verantwoorder. 

Deze gebakken havermout met appel is glutenvrij en gemakkelijk lactosevrij te maken door voor plantaardige zuivel te kiezen. Je kunt ervoor kiezen om de honing achterwege te laten, aangezien je ook de Hero abrikozenjam minder zoet gebruikt voor een zoete twist, maar ik vind het persoonlijk wel erg lekker. Het is aan jou! 

Op zoek naar meer inspiratie met de Hero jam minder zoet? Neem dan even een kijkje op de website van Hero of ga voor deze dutch baby pancake met Hero aardbeienjam minder zoet. 

Ingredi├źnten

Voor 2 personen

  • 90 gram havervlokken
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 appel
  • 120 ml halfvolle melk
  • 2 el Hero abrikozenjam minder zoet
  • 20 gram honing
  • 1 ei
  • Boter om in te vetten 

Toppings

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 takje munt
  • 2 el Hero abrikozenjam minder zoet

Zo maak je de gebakken havermout

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de havervlokken, kaneel, bakpoeder en een snufje zout in een kom. Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
  • Meng de melk, abrikozenjam, appel, honing en het ei door de havervlokken heen.
  • Vet een kleine ovenschaal in met wat boter en giet het beslag erin.
  • Bak gedurende 20-25 minuten gaar en goudbruin in de oven.
  • Serveer met wat extra abrikozenjam, de Griekse yoghurt en garneer eventueel met wat munt. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie (exclusief toppings)

  • 333 kcal
  • 7 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram
  • 12 gram eiwitten
  • 53 gram koolhydraten
  • 6 gram vezels