Gevulde Mexicaanse broodjes

07-01-2019

Mexicaanse eten, heerlijk! Ik maak daarom ook vaak een Mexicaanse vulling met onder andere (vegetarisch)gehakt, bonen, mais en paprika. Maar toen bedacht ik me dat dit waarschijnlijk ook erg lekker ging zijn als vulling in broodjes! Ik dook direct de keuken in om mijn idee uit te werken en dat resulteerde al snel in deze heerlijke Mexicaanse gevulde broodjes! Gemakkelijk te maken en lekker als lunch of avondeten. 

3 personen - vegetarisch - vegan mogelijk*

Ingrediënten

  • 3 rustiek meergranen broodjes / volkoren pistolet 
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 1 paprika groen
  • 1/2 rode paprika
  • 200 gram vega gehakt
  • 2 tl paprika poeder
  • 350 gram polpabella (tomatenblokjes) 
  • 100 gram mais 
  • 160 gram kidneybonen 
  • 125 ml crè­me fraî­che light
  • 4 takjes koriander
  • 1/2 rode peper

* vervang de crè­me fraî­che light door soja yoghurt 

Optioneel

  • 1/2 Ja­la­pe­ño pe­per groen
  • 60 gram Black Bean Cornitas of tortilla chips naturel
  • peper en zout

Zo maak je de broodjes

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
  • Snijd het topje van de broodjes af en hol ze uit. 
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan.
  • Snijd de paprika's in kleine blokjes. 
  • Voeg vervolgens de paprika en de vegetarische gehakt toe en breng op smaak met wat peper, zout en paprikapoeder bak ± 5-7 minuten aan. Voeg hierna de polpabella (tomatenblokjes) toe. Laat het 5 minuten pruttelen op laagvuur. 
  • Roer daarna de mais en kidneybonen erdoorheen.
  • Snijd de peper doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd er dunne ringen van.
  • Vul de broodjes met het gehakt mengsel en verdeeld de rode peper eroverheen. leg ze vervolgens op de bakplaat en bak ze in 5-8 minuten af in de oven.
  • Meng ondertussen de crème fraîche met 2 takjes fijn gesneden koriander en breng op smaak met wat peper en zout. 
  • Haal de broodjes uit de oven, serveer met de crème fraîche en top af met wat fijn gesneden koriander en peper.