Gevulde Mexicaanse broodjes

07-07-2019

Mexicaanse eten, heerlijk! Ik maak daarom ook vaak een Mexicaanse vulling met onder andere (vegetarisch)gehakt, bonen, mais en paprika. Maar toen bedacht ik me dat dit waarschijnlijk ook erg lekker ging zijn als vulling in broodjes! Ik dook direct de keuken in om mijn idee uit te werken en dat resulteerde al snel in deze heerlijke Mexicaanse gevulde broodjes! 

Gemakkelijk te maken en lekker als lunch. Ook heerlijk met een warme kop soep erbij als avondeten. Wil je de gevulde broodjes liever vegan? Vervang dan de crè­me fraî­che light door soja yoghurt.

Ingrediënten

Voor 3 personen

  • 3 rustiek meergranen broodjes / volkoren pistolet 
  • 1 teen knoflook 
  • 1 rode ui 
  • 1 groene paprika
  • 1/2 rode paprika
  • 200 gram (vegetarisch)mager gehakt
  • 2 tl paprika poeder
  • 350 gram tomatenblokjes (blik)
  • 100 gram mais (blik)
  • 160 gram kidneybonen (blik)
  • 125 ml crè­me fraî­che light
  • 4 takjes koriander
  • 1/2 rode peper

Optioneel

  • 1/2 Ja­la­pe­ño pe­per groen
  • 60 gram Black Bean Cornitas of tortilla chips naturel
  • peper en zout

Zo maak je de broodjes

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met een bakpapier. Snipper de ui en pers de knoflook fijn.
  • Snijd de paprika's in kleine blokjes en snijd de peper doormidden Verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Snijd het topje (de bovenkant) van de broodjes af en hol ze uit. 
  • Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de knoflook, ui en rode peper aan.Voeg vervolgens de paprika en de (vegetarische) gehakt toe en breng op smaak met wat peper, zout en paprikapoeder bak ± 5-7 minuten aan. Giet de kidneybonen en mais af en laat uitlekken.
  • Voeg hierna de tomatenblokjes toe. Laat het 5 minuten pruttelen op laagvuur. Roer vervolgens de mais en kidneybonen er doorheen.
  • Schep het gehakt mengsel in de broodjes. Leg ze op de bakplaat en bak ze in 5-8 minuten af in de oven.
  • Meng ondertussen de crème fraîche met 2 takjes fijn gesneden koriander en breng op smaak met wat peper en zout. 
  • Haal de broodjes uit de oven, serveer met de crème fraîche en top af met wat de overige koriander en peper.