Gevulde Mexicaanse paprika’s

17 - 11 - 2021 | Avondmaaltijd

Ik ben dol op de Mexicaanse keuken. Vandaag deel ik dan ook het recept voor deze Mexicaans gevulde paprika’s. Super lekker en simpel om te maken. Daarnaast gaat dit recept bij iedereen wel in de smaak vallen. Voor een extra Mexicaanse touch garneer ik de gevulde paprika’s met tortilla chips. 

Dit recept zit boordevol groenten, want naast paprika zit er ook een grote hoeveelheid tomaat in. Voor dit recept gebruik ik de polpa van Mutti, gemaakt van 100% Italiaanse tomaten en dat proef je terug. Deze tomaten uit blik zijn namelijk vol en puur van smaak en niet zo waterig als de tomaten in ons land. Daarnaast hebben deze tomaten ook een mooie dieprode kleur. Je vindt de producten van Mutti gewoon bij de Albert Heijn.

Ben jij net als ik zo dol op tomaten? Dan vind je deze tomaten risotto vast ook erg lekker.


Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 3 paprika’s
  • 80 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
  • 175 gram vegetarisch gehakt
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 el Verstegen Tex-mex blend voor burrito’s
  • 4 el Mutti Dubbel tomatenconcentraat
  • 2 blikken Mutti Polpa ‘a l’ail
  • 120 gram mais (uit blik)
  • 120 gram kidneybonen (uit blik)
  • 40 gram geraspte 30+ kaas
  • 40 gram feta

Optioneel

  • 2 handen tortilla chips
  • 1 bosui
  • 2 el chilisaus zonder toegevoegde suiker

Zo maak je de gevulde paprika’s

Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst in 10-12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen. Snipper de ui en pers de knoflook fijn.

Stap 2. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg het gehakt toe en bak ±5 minuten. Breng op smaak met de burrito kruiden. Laat de kidneybonen en mais uitlekken.

Stap 3. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. Voeg vervolgens ook de tomatenblokjes, kidneybonen en mais (en chilisaus) toe. Laat het geheel ±5 minuten pruttelen. Meng daarna de rijst er doorheen.

Stap 4. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Leg de paprika’s in een grote ovenschaal en vul met het gehaktmengsel. Garneer met de geraspte kaas en feta. De vulling die er niet in past, kun je ernaast scheppen of eroverheen.

Stap 5. Bak de gevulde paprika’s in ±15 minuten gaar in de oven. Garneer tenslotte met de tortilla’s chips en bosui.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]