Gevulde ontbijtpaprika's 

26-08-2019

Hartige ontbijtjes, ja die zijn maar weinig terug te vinden op FoodLies. Misschien komt dat ook wel omdat ik echt bijna alleen maar zoete ontbijtjes eet. Maar ik merkte dat er ook zeker behoefte is aan hartige ontbijtjes, dus vandaar! Die ga ik vaker met jullie delen en daarom het recept voor deze gevulde ontbijtpaprika's.

Deze gevulde ontbijtpaprika's zijn ook nog eens koolhydraatarm en glutenvrij, daarnaast zijn ze ook laag in calorieën. Mocht je nou net als ik niet zo dol zijn op hartige ontbijtjes? Maak ze dan eens voor de lunch of als avondeten met een kom soep erbij! Want heerlijk dat zijn ze zeker. Ik vulde ze onder andere met groenten, magere spekreepjes en ei. 

Deze gevulde ontbijtpaprika's zijn:

  • Glutenvrij
  • Koolhydraatarm
  • Laag in calorieën 
  • Vegetarisch te maken

Ingrediënten

Voor 4 ontbijtpaprika's

  • 2 paprika's naar keuze
  • ⅓ courgette
  • 5 champignons
  • ½ rode ui 
  • 2 eieren
  • peper, zout en bieslook
  • scheutje melk naar keuze
  • 40 gram magere (vegetarische*) spekreepjes of bacon reepjes
  • 50 gram feta of geitenkaas 

* Gebruik je vegetarische spekjes? Bak deze dan eerste even 3 minuten aan in een beetje olie. 

Zo maak je de ontbijt paprika's

  • Verwarm de oven voor op 180 graden of gebruik een airfryer. Snijd de courgette en champignons in kleine blokjes. Snipper de rode ui. Meng in een kom.
  • Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. 
  • Leg de paprika's in een ovenschaal en verdeel de fijngesneden groenten en spekjes over de paprika's.
  • Klop de eieren samen met een scheutje melk, peper, zout en bieslook los en verdeel over de paprika's. Brokkel tenslotte de feta of geitenkaas eroverheen. 
  • Bak ongeveer 20-25 minuten in de oven of totdat het ei gestold is. Gebruik je een airfryer? Zet hem dan op 180 graden en bak de paprika's ± 12-18 minuten. 
  • Serveer warm, dan zijn ze het lekkerst. Garneer eventueel nog met wat bosui of peterselie. Je kunt ze eventueel ook koud meenemen als lunch. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie - 2 halve paprika's

  • 218 kcal
  • 11 gram vet, waarvan verzadigd 4 gram
  • 18 gram eiwitten
  • 9 gram koolhydraten
  • 4 gram vezels