Gevulde Mexicaanse paprika's

02-05-2018

Ik dacht laat ik eens wat doen met de Mexicaanse keuken en kwam toen al vrij snel bij dit gerecht uit. Gevulde paprika's stonden namelijk nog op mijn recepten lijst en van Bonduelle kreeg ik heel wat heerlijke bonen opgestuurd. Dus hoefde ik niet lang na te denken wat ik ging maken. In de Mexicaanse keuken wordt veel gebruik gemaakt van de volgende ingrediënten: tomaat, paprika, avocado, chilipepers, mais, bonen, kaas, en ui. Deze ingrediënten komen dan ook bijna allemaal terug in dit recept. Dit keer maakte ik een vegetarisch recept ervan, maar je kunt er gerust wat magere gehakt aan toevoegen, wanneer je wel graag wat vlees wil. 

2 personen - vegetarisch - glutenvrij 

Ingrediënten 

  • 100 gram couscous
  • 1 zakje tomaten buillion
  • 120 gram kidney bonen
  • 120 gram mais
  • 2 paprika's
  • 160 gram courgette
  • 6 cherry tomaatjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 2 schijfjes geitenkaas
  • Peper en zout

Zo maak je de paprika's

  • Verwarm de oven voor op 185 graden.
  • Zet de waterkoker aan en breng 125 ml water aan de kook.
  • Doe de couscous samen met het bouillon poeder in een bakje en roer het goed door elkaar. Voeg vervolgens het kokende water toe en sluit het bakje af voor 5 minuten.
  • Na 5 minuten haal je de deksel er af en roer je het geheel even door. Als het goed is is je couscous nu gaar. Doe er anders nog een klein scheutje water bij en laat hem nog even staan.
  • Snijd de paprika's door midden en verwijderen de zaadjes.
  • Snijd vervolgens een ui en de knoflook fijn en fruit dit in een pan met een scheutje boter aan.
  • Snijd ook de courgette, rode peper en tomaat fijn en voeg dit samen met de kidney bonen en het mais toe aan de pan en breng op smaak met peper en zout. 
  • Pak alles gedurende 8 minuten aan en voeg na 8 minuten de couscous toe. Roer alles goed door elkaar en vul de paprika's met het couscous mengsel.
  • Brokkel er vervolgens nog wat geitenkaas overheen en doe ze voor ongeveer 15-20 minuten in de oven.

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie - dit recept is voor twee porties

  • 391 kcal
  • 19 gram eiwitten
  • 58 gram koolhydraten
  • 12 gram vezels
  • 7 gram vet, waarvan verzadigd 3 gram

Maak er nog een frisse salade bij voor een volledige maaltijd!