Gevulde portobello met bulgur

01-10-2018

Het is weer eens tijd voor een vegetarisch gerecht, namelijk gevulde portobello met onder andere bulgur, paprika, spinazie en geitenkaas. Een makkelijk gerecht om te maken. Heerlijk met een frisse salade erbij of wat aardappels! Niet zo'n fan van bulgur? Vervang dan de bulgur door couscous en in plaats van geitenkaas kun je natuurlijk ook feta of mozzarella gebruiken. Het is maar net waar je zin in hebt! 

Vegetarisch - twee personen - makkelijk

Ingredi├źnten

Voor twee personen

  • 1 teen knoflook
  • halve ui
  • 2 portobello's 
  • halve rode paprika
  • 100 gram courgette
  • 50 gram bulgur
  • 50 gram spinazie
  • 50 gram kikkererwten
  • 20 gram rozijnen
  • peper en zout
  • 2 schijfjes geitenkaas

Optioneel

  • Favoriete kruiden / specerijen

Zo maak je de gevulde portobello

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kook de bulgur volgens de verpakking gaar.
  • Verwijder het steeltje van de portobello en maak ze schoon met een doekje.
  • Vet vervolgens de portobello's in met wat olijfolie en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Bestrooi de binnenkant eventueel met wat peper en zout.
  • Doe wat olie in een pan en snijd de ui fijn. Fruit vervolgens de knoflook en ui aan in de pan.
  • Snijd de paprika en courgette in kleine blokjes en doe deze ook in de pan.
  • Bak vervolgens de spinazie, kikkererwten en rozijnen nog even mee en wacht tot dat de spinazie is geslonken. Voeg eventueel nog wat peper en zout naar wens toe.
  • Giet de bulgur af en meng het vervolgens met de groenten.
  • Vul de portobello's met het mengsel en strooi er tenslotte nog wat geitenkaas overheen.
  • Bak de portobello's in ongeveer 15 - 20 minuten gaar.