Gevulde zoete aardappel met hummus

05-11-2018

Sinds kort ben ik dol op hummus. Ik eet steeds vaker vegetarisch en ben nog steeds dol op een goede boterham. Dit is dan ook de reden dat ik vaak voor hummus kies de laatste tijd, maar eigenlijk zonder dat we het alleen maar op ons brood smeren, want met hummus kun je zoveel meer! Daarom maakte ik deze gevulde zoete aardappels met een vulling van hummus. Ik gebruikte hiervoor de hummus van Obela. Deze vind ik momenteel echt het lekkerst. 

Ingrediënten

  • 4 kleine zoete aardappels of 2 grote
  • 150 gram Obela Geroosterde Pijnboompitten Hummus
  • ± 25 gram rucola
  • 60 gram zongedroogde tomaten 
  • 65 gram kikkererwten
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl paprika poeder
  • 1,5 el pijnboompitten
  • 30 gram feta 

Zo maak je de zoete aardappels

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappel en snijd indien nodig wat plekjes weg. Dep goed droog en prik er met een vork wat gaatjes in.
  • Pak een kwastje en strijk de zoete aardappels van de buitenkant in met wat olijfolie. Besprenkel eventueel met peper en zout.
  • Leg de zoete aardappels op een bakplaat met bakpapier en doe ze 35-45 minuten in de oven, totdat ze gaar zijn. 
  • Giet de kikkererwten af en meng met de olijfolie en paprika poeder. Rooster ze de laatste 10 minuten mee in de oven.
  • Wanneer ze gaar zijn haal je ze uit de oven en laat je ze ongeveer 5 minuten iets afkoelen.
  • Snijd ze vervolgens door, maar net niet helemaal, zodat je ze kunt openklappen en goed kunt vullen.
  • Rooster in een droge pan de pijnboompitten kort, totdat ze goudbruin kleuren. Zo krijgen ze meer smaak.
  • Verdeel de hummus royaal over de zoete aardappels. Vervolgens leg je er wat rucola, zongedroogde tomaat en kikkererwten overheen. Maak de gevulde zoete aardappels af door er wat pijnboompitten en feta overheen te strooien.