Gezonde appelkruimeltaart

19-04-2018

Mensen die mij goed kenen, weten dat appeltaart mijn favoriete taart is. Of het nou een gezonde of ongezonde versie is, voor mij maakt het helemaal niks uit! 

Je kunt mij er in ieder geval altijd voor wakker maken. Ook maak ik regelmatig een appeltaart havermout wanneer ik in de ochtend wakker wordt en zin heb in appeltaart! Deze gezonde appelkruimel taart is ook zeker een aanrader voor wanneer je gezond wilt eten en toch wilt genieten van een stuk taart. Met deze taart kun je zelfs ontbijten, want hij is erg voedzaam! Yay!

6 personen - makkelijk - lactose,- en glutenvrij

Ingrediënten

Spring vorm 18 cm

  • 1 banaan
  • 2 tl appelstroop
  • 1 ei
  • 70 ml melk
  • 1 el kaneel
  • 120 gram havermeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el (kokosbloesem)suiker
  • snuf zout
  • 50 gram rozijnen
  • 150 gram appel in stukjes zonder schil

Optioneel

  • 50 gram ongezouten noten

Voor de kruimellaag

  • 75 gram havermeel (fijngemalen havermout)
  • 1 el honing
  • 2 tl kaneel
  • 2 el zonnebloemolie

Zo maak je de taart

  • Verwarm de oven eerst voor op 180 graden.
  • Week de rozijnen in lauw water.
  • Vet de springvorm in en bedek eventueel de bodem met bakpapier.
  • Prak de banaan en mix het met de appelstroop, ei en melk.
  • Doe in een andere kom de kaneel, havermeel, bakpoeder, suiker en een snufje zout en meng het geheel even door elkaar totdat het goed gemengd is.
  • Voeg nu de droge en nate ingrediënten bij elkaar en roer het tot een goed beslag.
  • Snijd de appel in stukjes en giet de rozijnen af. Voeg beide (en eventueel de noten) toe aan het bovenstaande mengsel er roer alles nog eens goed door.
  • Giet het beslag in de springvorm.

Zo maak je de kruimellaag

  • Meng alle ingrediënten voor de kruimellaag door elkaar en kneed er vervolgens met je handen kruimels van.
  • Strooi de kruimels over het taart mengsel.
  • Bak de taart vervolgens in 30-35 minuten gaar.
  • Haal hem uit de oven wanneer hij gaar is en laat afkoelen. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 238 kcal
  • 6,5 gram eiwit
  • 38,6 gram koolhydraten
  • 4,6 gram vezels
  • 6,4 gram vet waarvan verzadigd 0,5 gram