Chia pudding, je bent er fan van of niet. Ik vind het een ideaal ontbijt voor drukke ochtenden, want je kunt de chia pudding namelijk al een dag van te voren maken. Je hoeft het de volgende dag alleen nog even af te maken met wat lekker toppings.
Dit keer maakte ik een chiapudding met chocolade smaak en topte ik de chiapudding af met wat verse frambozen en pindakaas. Mocht je nog opzoek zijn naar meer recepten voor een heerlijke chiapudding, probeer dan deze met rode biet ook eens.
Chiazaad is ook nog eens gezond. Het bevat namelijk omega-3 vetzuur. Dit is een essentieel vetzuur. Een essentieel vetzuur krijg je alleen binnen door middel van voeding. Daarnaast bevat het ook nog eens veel vezels, wat zorgt voor een verzadigend gevoel en een goede stoelgang.
Deze chiapudding met cacao kun je ook meenemen voor onderweg. Daarnaast kun je eindeloos variëren met toppings. Zo verveelt het nooit. Toch niet zo dol op chia pudding vanwege de structuur? Neem dan 1 el chiazaad en vervang de rest door havermout.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 6 eetlepels chiazaad
- 2 el havermout of lijnzaad
- 300 ml melk naar keuze
- 2 tl cacaopoeder
- 2 tl zoetstof naar keuze
- 2 tl vanille essence
- Hand frambozen
- 100% pindakaas (optioneel)
Zo maak je de chiapudding met cacao
Stap 1. Begin een dag van te voren met het maken van de chiapudding. Meng de chiazaad met de havermout/lijnzaad, cacaopoeder, melk, zoetstof en vanille in een bakje en dek af. Zet minimaal 4 uur of een hele nacht in de koelkast.
Stap 2. Haal de chiapudding de volgende ochtend uit de koelkast. Garneer de chiapudding met wat frambozen en eventueel met wat 100% pindakaas naar wens.