Gezonde curry met linzen en bloemkool

06-03-2020

Binnen 15 minuten op tafel, ja echt! 

Ingrediënten

Voor 2 á 3 personen

  • 80 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
  • 200 gram bloemkoolrijst*
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 1 ui
  • 1/3 rode peper
  • 100 gram spinazie
  • 2 tomaten
  • 200 gram linzen uit blik
  • 40 gram rode curry pasta
  • 150 ml kokosmelk 6% vet

Optioneel

  • 40 gram feta 
  • Platte peterselie of koriander

* Je kunt ook gewoon 140 gram zilvervliesrijst in totaal gebruiken i.p.v. bloemkoolrijst.

Zo maak je de curry

  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst afgedekt in ± 8 minuten gaar. Voeg de laatste 3 minuten de bloemkoolrijst toe. Giet af en laat uitstomen. 
  • Halveer de bloemkoolroosjes en snijd grotere roosjes in vieren. Snijd de tomaten in blokjes en snipper de ui. Snijd 1/3 rode peper fijn. 
  • Verhit wat olijfolie in een grote wok en fruit de ui en rode peper 1 minuut aan. Voeg vervolgens de bloemkoolroosjes toe en bak 4 minuten mee. Giet de linzen af, spoel om en laat uitlekken.
  • Voeg de spinazie toe aan de bloemkoolroosjes en bak 2 minuten mee. Voeg daarna de currypasta toe en bak 1 minuut aan. Voeg vervolgens de kokosmelk, linzen, tomatenblokjes en ± 50 ml water  toe en verhit, afgedekt, ±5 minuten. 
  • Verkruimel de feta en snijd de platte peterselie/koriander grof indien je deze gebruikt. 
  • Verdeel de rijst over de borden, schep de curry eroverheen en garneer eventueel met de kruiden en feta. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 451
  • 12 gram vet, waarvan verzadigd 6
  • 24 gram eiwitten
  • 55 gram koolhydraten
  • 14 gram vezels
  • 1,5 gram zout