Gezonde kaiserschmarrn

19-06-2019

Kaiserschmarrn, ik hoor er altijd zoveel goede verhalen over, alleen had ik het zelf nog nooit gehad. De klassieke variant moet ik nog een keer maken, maar dit keer ging ik voor een frisse variant, het is tenslotte lente. Deze kaiserschmarrn kun je zonder schuldgevoel eten, want ik maakte er natuurlijk een gezonde variant van, met een bijzonder ingrediënt, namelijk kefir. 

Optimel heeft sinds kort namelijk Kefir in hun assortiment. Voor dit recept gebruikte ik de smaak granaatappel framboos. Dit geeft namelijk een frisse smaak aan de kaiserschmarrn en een lucht zuurtje, wat dus erg lekker is. 

Kefir is eigenlijk gewoon een zuiveldrank, maar dan gemaakt op basis van kefirculturen. Nu denk je waarschijnlijk, maar wat is dat eigenlijk? Nou dat is een combinatie van melkzuurbacteriën en gist en deze twee samen zorgen voor een friszure en licht tintelende smaak. Kefir is daarnaast bron van eiwitten en calcium, bevat 0% vet en geen toegevoegde suikers.

Optimel kefir is er in drie smaken:

  • Naturel
  • Granaatappel framboos
  • Nectarine 

Ingrediënten

Voor twee personen

  • 100 gram speltbloem
  • 2 eieren
  • 125 ml Optimel kefir granaatappel framboos
  • 1 el honing
  • 1 tl limoen rasp
  • 1 el kokosrasp
  • Snufje zout

Toppings

  • 2 el Optimel vanille kwark
  • handje frambozen
  • handje blauwe bessen
  • 2 takjes munt
  • 2 tl kokosrasp

Zo maak je de kaiserschmarrn

  • Splits de eieren. Klop de eiwitten in een vetvrije en schone kom tot pieken. Klop in een andere kom de eidooiers met de honing, Optimel Kefir, bloem, kokos,- en limoenrasp en een snuf zout tot een dik beslag. 
  • Vouw nu de eiwitten met een spatel voorzichtig door het beslag, zodat er een luchtig beslag ontstaat. 
  • Verhit wat boter of olie in een koekenpan. Zodra de boter goed gesmolten is, voeg je het beslag toe. (Ongeveer 1 cm dik). Bak de onderkant goudbruin tot dat er belletjes in het beslag ontstaan en draai daarna voorzichtig om. Bak de andere kant ook bruin.
  • Breek nu met een spatel de kaiserschmarrn in kleine stukjes en bak nog even kort aan. 
  • Schep de kaiserschmarrn op een bord. Serveer met wat Optimel vanille kwark, blauwe bessen en frambozen en garneer met wat munt en kokosrasp. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie inclusief toppings

  • 352 kcal
  • 8,5 gram vet, waarvan verzadigd 3 gram
  • 17 gram eiwitten
  • 49 gram koolhydraten
  • 7 gram vezels