Gezonde pizza toast

17-08-2018

Pizza of patat? Voor mij geen moeilijke keus. Pizza natuurlijk! Vroeger als kind kreeg je vaak de vraag wat je liever at. 

Ik kan ook genieten van een zak patat op zijn tijd, maar met een pizza maak je mij toch een stuk blijer. Dit keer gebruikte ik speltbrood als bodem. Een makkelijke en snelle manier om pizza's te maken en zo kom je ook nog eens van je oud brood af. Ook is de bodem zo een stuk luchtiger en bevat het minder calorieën dan een standaard pizza bodem. Je kunt natuurlijk elke topping toevoegen die je zelf lekker vindt, maar let wel op wat je er op doet. Kazen en salami bevatten bijvoorbeeld veel calorieën en vet. 

2 personen - makkelijk -(eventueel vegetarisch, gluten- en lactosevrij te maken)

Ingrediënten

  • 4 - sneeën speltbrood (of meer voor de grote eter)
  • 8 el tomato frito of tomatensaus
  • 1 bol mozzarella
  • 4 plakjes magere rauwe ham
  • Italiaanse kruiden
  • halve rode peper
  • 2 handjes rucola
  • 8-12 pecannoten
  • 2 el pitten mix 

Zo maak je de pizza toast

  • Verwarm de oven voor op 185 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Snijd vier sneeën (spelt)brood af of neem al voorgesneden brood. 
  • Verdeel twee eetlepels tomato frito over elke snee.
  • Snijd de mozzarella en rode peper in dunne plakjes.
  • Leg de rauwe ham, rode peper en mozzarella vervolgens op het brood en strooi er wat Italiaanse kruiden over heen.
  • Leg ze op de bakplaat en doe ze voor ongeveer 15 minuten in de oven totdat de mozzarella goed gesmolten is.
  • Haal de pizza's uit de oven en leg er nog wat rucola, pecannoten en pitten boven op. 


Gemiddelde voedingswaarde 

Per portie

  • 466 kcal
  • 35 gram eiwitten
  • 41 gram koolhydraten
  • 14 gram vezels
  • 17 gram vet, waarvan verzadigd 8