Glutenvrije appelcrumble

14-10-2018

Van de Albert Heijn ontving ik deze redlove appels en daar wilde ik natuurlijk graag een lekker recept mee maken. Niet alleen de schil is rood, maar zoals je kunt zien is het vruchtvlees ook rood. Het geeft een leuke twist aan bijvoorbeeld een appelcrumble of salade. De smaak van deze redlove appels zijn friszoet en een klein beetje zuur. Heb je deze appels niet in huis? Dan kun je ze ook gewoon vervangen door gewone appels. Nu de herfst weer is aangebroken, sta ik maar al te graag in de keuken om herfstachtige baksels te maken. Kaneel en speculaaskruiden zijn dan ook mijn favoriet tijdens deze periode van het jaar. 

2-3 personen - glutenvrij - lactosevrij - vegan*

Ingredi├źnten

  • 1,5 appel
  • 2 tl kaneel
  • snufje speculaaskruiden
  • 30 gram rozijnen
  • 25 gram pecannoten
  • 3 tl honing of agave*
  • 25 gram amandelmeel
  • 30 gram havermeel**
  • 2 el zonnebloemolie 

* Liever vegan? Kies dan voor de agavesiroop 

** Je kan ook havermout gebruiken en dit in de keukenmachine malen tot havermeel. Liever minder koolhydraten? Vervang dan de havermeel door dezelfde hoeveelheid amandelmeel. 

Zo maak je de appelcrumble

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd de appel in blokjes en meng met 1 tl. kaneel, speculaaskruiden, 1 tl honing/agave en de rozijnen. 
  • Hak de pecannoten fijn en meng de helft door het appelmengsel heen. 
  • Doe voor de crumble de overige pecannoten in een kom en meng samen met het  amandelmeel, havermeel, zonnebloemolie, 1 tl kaneel en 2 tl honing tot een kruimelig deeg. 
  • Pak een ovenschaal of twee oven bestendige schaaltjes. Verdeel het appelmengsel over de schaal en doe vervolgens de crumble eroverheen.
  • Bak de appelrumble in 10-15 minuten goudbruin. 
  • Warm is hij het lekkerst. Wil je hem later eten? Laat hem dan afkoelen en bewaar hem in de koelkast. Ook lekker met een schaaltje yoghurt.