gezondere appelcrumble

20-04-2019

Appelcrumbles, ik houd ervan. Wie mij wat langer kent weet namelijk dat ik dol ben op alles waar appel en kaneel inzit. Appeltaart, daar kun je mij dan ook 's nachts voor wakker maken. Dit keer maakte ik een vegan en glutenvrije appelcrumble.. Zo kan iedereen er dus van genieten. Lekker als ontbijt of als dessert met een bolletje ijs!

2-3 personen - glutenvrij - lactosevrij 

Ingredi├źnten

  • 3 appels
  • 1 el kaneel
  • snufje speculaaskruiden
  • 60 gram rozijnen
  • 50 gram pecannoten
  • 2 el honing of agave siroop
  • 50 gram amandelmeel
  • 60 gram havermeel of havermout
  • 2 el (zonnebloem)olie  

Zo maak je de appelcrumble

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Snijd de appels in blokjes en meng met 1/2 el kaneel, snuf speculaaskruiden en de rozijnen. 
  • Hak de pecannoten fijn en meng de helft door het appelmengsel heen. 
  • Doe voor de crumble de overige pecannoten in een kom en meng samen met het  amandelmeel, havermeel, zonnebloemolie, 1/2 el kaneel en 2 el honing tot een kruimelig deeg. 
  • Pak een ovenschaal. Verdeel het appelmengsel over de schaal en doe vervolgens de crumble eroverheen.
  • Bak de appelrumble in 15-20 minuten goudbruin. 
  • Warm is hij het lekkerst. Wil je hem later eten? Laat hem dan afkoelen en bewaar hem in de koelkast. Ook lekker met een schaaltje yoghurt.