Gnocchi met courgette en kip

08-07-2019

Gnocchi, over de uitspraak kunnen we nog wel even twisten, want is het nou gnotsjie, knokkie, of toch njokkie? Dat laatste is juist. Gnocchi spreek je namelijk uit als njokkie, maar wat is het nou precies? Het is een pasta soort, gemaakt van aardappel en tarwe. Ideaal wanneer je niet kunt kiezen tussen aardappels of pasta voor het avondeten. ;)

Maar het is vooral erg lekker en vooral als je het lekker krokant bakt vind ik. Of het nou heel gezond is, daar kunnen we nog even over twisten. Per 100 gram bevat het namelijk 145 kcal, nauwelijks vet (0,3 gram), 31 gram koolhydraten, 3,5 gram vezels en 2,5 gram eiwitten. Niet heel veel vezels dus, maar als we het bereiden met groenten en gezonde ingrediënten, dan is het zeker een voedzame maaltijd en daar draait het om. 

Gezond eten gaat over het totaal plaatje en niet over één ingrediënt. Aan de gnocchi voegde ik onder andere courgette linten, tomaten, rucola en kip toe. 

Deze gnocchi met courgette en kip is:

  • Lactosevrij
  • Vegetarisch te maken door voor vega kipstukjes te kiezen

Ingrediënten

Voor twee personen

  • 350-400 gram verse gnocchi
  • 200-250 gram kipfilet
  • 12 cherry tomaten
  • 1 courgette
  • 2 handen rucola
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 el verse basilicum pesto
  • 1 teen knoflook
  • 1 sjalot

Zo maak je de gnocchi met courgette en kip

  • Verhit een koekenpan op hoog vuur zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten kort. Haal ze uit de pan en verhit vervolgens 1,5 el olijfolie in dezelfde pan. Voeg de gnocchi toe en bak in 5-8 minuten krokant en goud bruin. Schep af en toe om.
  • Snipper de sjalot en pers de knoflook fijn. Snijd de kip in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Snijd met een kaasschaaf, mandoline of dunschiller linten van de courgette. 
  • Verhit 1 el olijfolie in een andere koekenpan en fruit de knoflook en sjalot aan. Voeg vervolgens de kip toe en bak 6 minuten. Voeg na 6 minuten de courgette linten toe met de cherrytomaten. Bak nog even kort aan.
  • Voeg vervolgens de groente en kip toe aan de gnocchi en roer de pesto er doorheen. (Hou je erg van pesto? Doe er dan nog wat extra pesto bij). Laat het geheel nog even 2-3 minuten pruttelen op laag vuur. 
  • Verdeel de gnocchi met de groenten en kip over de borden, meng de rucola er doorheen en garneer met de pijnboompitten. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 563 kcal
  • 13 gram vet, waarvan verzadigd 2,5 gram
  • 40 gram eiwitten
  • 66 gram koolhydraten
  • 10 gram vezels