Vegan gnocchi met kikkererwten

14-11-2019

Gnocchi met pompoen, spruiten en kikkererwten uit de oven. Dit recept laat goed zien hoe makkelijk vegan eten kan zijn. Nee vegan eten hoeft dus absoluut niet ingewikkeld te zijn en dat wil ik je laten zien. Dit gerecht wordt namelijk geheel bereid in de oven. Zodra alles in de oven zit, heb jij de tijd om lekker even niets te doen.

Wist je trouwens dat de meeste pasta soorten, dus ook gnocchi, vegan zijn? Met een kleine twist zet je dus zo een vegan pasta op tafel. Dit keer koos ik ervoor om geen saus bij de gnocchi te doen en dat pakte verrassend goed uit. Als vleesvervanger koos ik voor kikkererwten in deze vegan gnocchi.

Door onder andere de kikkererwten en de grote hoeveelheid groenten (300 gram) bevat dit gerecht lekker veel vezels. Voor wie denkt dat het lastig is om voldoende eiwitten binnen te krijgen als je plantaardig eet, dan zit je mis. Deze maaltijd bevat namelijk ook nog eens 18 gram eiwitten. 

Dit gerecht is:

  • Vegan
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij 
  • Suikervrij

Ingrediënten

Voor twee personen

  • 250-300 gram verse gnocchi
  • 1 zak AH ovengroente spruitjes pompoen rode ui*
  • 250 gram kikkererwten (uitgelekt)
  • 1 tl gerookte paprika poeder of kerriepoeder
  • 2,5 el olijfolie 
  • 30 gram ongezouten pecannoten
  • 2 handjes veldsla

* Ook zelf samen te stellen door 250 gram pompoenblokjes, 250 gram spruiten en 100 gram rode ui te nemen.

Tip: ook erg lekker met een pinda dressing: neem 1 el pindakaas, 2 el soja yoghurt, ½ el sesamolie en 2 tl sojasaus. Meng dit tot een dressing en giet tenslotte over het gerecht heen. 

Zo maak je de vegan gnocchi

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de gnocchi met 1 el olijfolie, peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Bak de gnocchi in ± 20 minuten goudbruin.
  • Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Meng vervolgens in een kom met ½ el olijfolie en de gerookte paprikapoeder of kerriepoeder. 
  • Verdeel over een andere bakplaat met bakpapier de ovengroente. Besprenkel met 1 el olijfolie. Meng de kikkererwten door de groenten heen en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten met kikkererwten ± 15 minuten in de oven gaar. 
  • Verhit een koekenpan om middelhoog vuur, zonder boter of olie, en rooster de pecannoten 1-2 minuten. 
  • Haal alles uit de oven. Verdeel de veldsla over de borden en verdeel de gnocchi, groenten en kikkererwten over de veldsla. Garneer met pecannoten en eventueel de pinda dressing en smullen maar. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie (inclusief olijfolie)

  • 598 kcal
  • 22 gram vet, waarvan verzadigd 3 gram
  • 18 gram eiwitten
  • 72 gram koolhydraten
  • 19 gram vezels