Griekse ovenschotel

23-08-2018

Een gemakkelijk te maken ovenschotel met een Grieks tintje. Deze ovenschotel bevat veel groenten en is daarom erg voedzaam. Ben je een wat grotere eter? Voeg dan 100 gram extra kip en 100 gram extra aardappels toe. De kruiden geven een extra lekkere smaak aan dit gerecht. 

2 personen - glutenvrij - lactosevrij - vegetarisch mogelijk

Dit recept is gemaakt door Daniëlle van Needforfood.nl

Ingrediënten

  • 150 gram kiphaasjes of vegetarische kipstukjes
  • 200 gram aardappelen
  • 200 gram tomaten 
  • 1 groene paprika
  • 2 rode uien
  • 1/4 komkommer
  • 2 tenen knoflook, geraspt/geperst
  • 1 el gedroogde oregano
  • 50 gram feta 
  • Olijfolie
  • Peper en zout 

Zo maak je de ovenschotel

  • Breng een pan water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden. Was en snijd de aardappelen in parten, kook tot deze beetgaar zijn en giet af.
  • Halveer de tomaten, snijd de paprika in repen en de rode uien in parten. Doe dit samen met de aardappel partjes en kip in een ovenschaal. Voeg een goede scheut olijfolie toe samen met de knoflook en oregano, breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar. 
  • Zorg dat de kiphaasjes bovenop liggen en bak in de oven totdat de kip gaar is (15 tot 20 minuten). Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd in boogjes. Voeg dit samen met de feta na het bakken toe aan de ovenschaal en serveer met de knoflooksaus. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 408 kcal
  • 26 gram eiwitten
  • 35 gram koolhydraten
  • 19 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram