Griekse falafel pita

11-03-2019

Wat ben ik de laatste tijd fan van pita's. Al eerder maakte ik ontbijt pita's met zalm en roerei en nu is het tijd voor deze Griekse falafel pita's! Een lekker recept voor in het weekend of gewoon voor doordeweeks na een lange dag werken wanneer je geen zin meer hebt om uitgebreid te koken en toch nog een klein beetje gezond wilt eten. 

Zelf kies ik bewust voor volkoren pita's aangezien deze meer vezels bevatten dan de witte pita broodjes en dus beter voor een verzadigd gevoel zorgen. Daarnaast hebben volkoren producten nog veel meer gezondheidsvoordelen. Ook kies ik er bewust voor om zelf de tzatziki saus te maken. Zo weet ik namelijk precies wat er in de saus gaat en kun je ervoor kiezen om hem zo gezond en lekker mogelijk te maken. 

Serveer met een lekkere salade erbij of wat extra schijfjes komkommer/tomaat om net even wat extra groenten binnen te krijgen. Ook groenten bevat namelijk veel vezels en het wordt aangeraden om minimaal 250 gram groenten te eten per dag! Kom jij daar dagelijks aan? 

Ingrediënten

Voor 2 personen - vegetarisch - lacotsevrij 

Voor de pita's

  • 3 á 4 volkoren pita broodjes
  • 175 gram falafel
  • 2 tomaten
  • 1/2 komkommer
  • 85 gram ijsbergsla 
  • 1 rode ui
  • 40 gram feta kaas

Voor de tzatziki saus

  • 2 el magere kwark
  • 3 el halfvolle yoghurt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • stukje komkommer 
  • verse bieslook

Zo maak de falafel pita's

  • Bereid de pita broodjes en falafel volgens de verpakking of doe ze beide op 180 graden gedurende 5-8 minuten in de airfryer. 
  • Snijd de tomaten en komkommer in plakjes, de ui in ringen en de feta in blokjes. 
  • Voor de tzatziki rasp je de komkommer en meng je het met de overige ingrediënten voor de tzatziki.
  • Snijd vervolgens de pita broodjes doormidden. Vul ze eerst met wat sla en vervolgens met de overige ingrediënten. Serveer met wat tzatziki saus en eventueel een salade of wat extra groente!