Deze traybake met zoete aardappel, gnocchi en falafel is ideaal om te mealpreppen en wist je dat je van restjes heerlijke traybakes kunt maken? Je kunt er eindeloos mee variëren. Kijk vooral wat je nog in huis hebt liggen en wees creatief. Een traybake is niet alleen hartstikke makkelijk om te maken, het bespaart ook nog eens geld wanneer je voor restjes kiest.
Een traybake is een volledige maaltijden die je in de oven bereidt. Het bestaat vaak uit geroosterde groenten, vlees(vervangers) (of vis) en aardappels. Alle ingrediënten hussel je op een bakplaat met bakpapier door elkaar. Wat olie en kruiden eroverheen en klaar ben je. Door het gebruik van een bakplaat heb je ook nog eens weinig afwas.
Voor het mealpreppen gebruik ik de Cirqula multikommen van Mepal. Deze zijn geschikt voor de koelkast, diepvries, magnetron en vaatwasser. Let op! Ze kunnen alleen niet in de oven. Ideaal dus om mee te mealpreppen.
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 200 gram gnocchi
- 200 gram zoete aardappel
- 200 gram broccoli
- 200 gram rode paprika
- 1 rode ui
- 200 gram falafel
- 3 el olijfolie
- 1 tl gehakte knoflook
- 2 tl oregano
- 1 tl paprikapoeder
- 70 gram feta
Zo maak je de traybake
Stap 1 | Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de zoete aardappel in partjes en de broccoli in roosjes. Snijd de rode paprika in blokjes en de rode ui in partjes. Meng de olijfolie met de gehakte knoflook.
Stap 2 | Meng op een bakplaat met bakpapier de gnocchi met zoete aardappel, broccoli, paprika, ui en falafel. Verdeel de knoflookolie eroverheen. Breng op smaak met de oregano, paprikapoeder, peper en zout.
Stap 3 | Bak de traybake 25-30 minuten in de oven. Brokkel de feta grof. Voeg de laatste 10 minuten toe.
Tip: dit recept kun je goed mealpreppen. Laat de traybake volledig afkoelen en schep hem daarna in een bak met deksel en zet in de koelkast of diepvries.
Heb jij dit recept gemaakt? Vergeet dan niet het resultaat te delen op Instagram en @foodlies.nl te taggen.