Salade met courgette, gamba’s en zalm

17 - 08 - 2020 | Avondmaaltijd, Lunch, Salades

Wist je dat je courgette ook heel goed rauw kunt eten in een salade? Heerlijk in combinatie met gamba’s, zalm en sperziebonen. De courgette schaaf je in hele dunne plakken en laat je marineren in een dressing, waardoor het een heerlijke smaak krijgt. Eens wat anders en makkelijk om te maken. Dit is zeker een van mijn favoriete salades naast deze salade met gegrilde aubergine en deze met kip en mango.

Dat gezond en lekker eten hand en hand met elkaar samengaan, dat bewijst deze salade met rauwe courgette, gamba’s en zalm wel weer. Doordat je de courgette niet verhit, blijven alle vitamines en mineralen behouden. Daarnaast smaak rauwe courgette ontzettend goed. Iets wat ik in eerste instantie niet had verwacht. De verschillende smaken in deze courgettesalade hebben mij enorm verrast. Een smaakexplosie vanaf de eerste tot aan de laatste hap is gegarandeerd. De verse dille en munt maken deze courgette salade helemaal af. 

Zelfs als je weinig tijd hebt, staat deze salade in een mum van tijd op tafel. Een makkelijk recept boordevol groenten, vezels, gezonde vetten en eiwitten. Hierdoor is het een voedzame salade.


Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 50 gram sperziebonen
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 rode ui
  • 5 takjes verse dille en 2 takjes verse munt
  • 1/2 avocado
  • 200 gram gamba’s 
  • 1 courgette
  • 1,5 el extra vierge olijfolie
  • 2 tl witte balsamico azijn
  • 20 gram veldsla en 20 gram rucola
  • 100 gram gerookte zalm snippers
  • 1 el sesamzaad  geroosterd (optioneel)

Zo maak je de salade met courgette

Stap 1. Breng een pan met water aan de kook voor de sperziebonen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Kook de sperziebonen in 7-8 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen. 

Stap 2. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui en snijd de dille en munt fijn. Halveer de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. 

Stap 3. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de knoflook aan. Bak de gamba’s gedurende 4 minuten gaar en laat iets afkoelen. 

Stap 4. Schaaf ondertussen met een kaasschaaf of dunschiller linten van de courgette. Meng in een kom de extra vierge olijfolie met de witte balsamico azijn en breng op smaak met een snuf peper en zout. Meng de munt erdoorheen en voeg de courgette toe. Laat  even intrekken. 

Stap 5. Verdeel de rucola en veldsla over de borden. Meng de courgette met de sperziebonen en rode ui en leg vervolgens op de sla. Top de groene salade af met de gamba’s en zalmsnippers. Garneer met de dille en eventueel met het sesamzaad.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]