Van een simpele blog naar een passievolle baan

12-11-2018

Het is inmiddels alweer twee jaar geleden dat ik FoodLies heb opgericht met het doel om mensen te inspireren. Ik wilde mijn recepten delen en laat internet daar nou net de ideale plek voor zijn. Zonder ervaring pakte ik mijn zus haar fotocamera en begon mijn recepten te fotograferen. Als ik deze foto's nu terug zie moet ik toch wel heel hard lachen. Hoe heb ik die foto's ooit mooi gevonden?! Maar oefening baart kunst zeggen ze en dat is wel gebleken!

Voor het eerst spreek ik dan ook uit dat ik trots ben, trots op mezelf, trots op alles wat ik de laatste twee jaar heb bereikt. Dat ik sta waar ik nu sta. Het lijkt alsof ik droom, maar toch ben ik in de werkelijke wereld! Het bakken, koken en fotograferen begon twee jaar geleden als een hobby. Weinig ervaring in het bouwen van een website en het fotograferen van recepten, maar vol passie en motivatie. In ieder recept en in iedere foto stopte ik mijn liefde voor eten en dat resultaat mag er nu zijn.

 Mijn eerste samenwerking herinner ik mijzelf nog goed. Wat vond ik het bijzonder dat ik een recept voor een bedrijf mocht maken, inruil voor gratis producten. Betaald kreeg ik toen natuurlijk nog niet! Het voelde iedere keer weer alsof ik jarig was. De deurbel ging en in een mum van tijd stond ik in de deuropening, de pakketjesbezorger overhandigde mij het pakketje. De ene keer wist ik wat erin zat en de andere keer was het een grote verassing. Toch was het iedere keer weer een feest om het uit te pakken. Zoveel leuke pakketjes heb ik in de afgelopen twee jaar mogen uitpakken. Ik hoor mensen dan ook vaak zeggen, jij boft met al die pakketjes! Ja ik bof zeker, maar wat denk je "dat ik die zomaar krijg?" Door alle tijd en passie die ik er in stop was dat naar mijn idee toen een passende vergoeding.

FoodLies bleef maar doorgroeien en na ongeveer één jaar kwam dan ook mijn eerste betaalde opdracht en ik sloeg stijf achterover. Betaald krijgen voor je hobby, dat is toch een droom die uitkomt! Zo af en toe kreeg ik een betaalde opdracht, maar ik deed nog veel opdrachten inruil voor gratis producten. Uiteindelijk kwamen de betaalde opdrachten steeds vaker. Sinds mei dit jaar heb ik FoodLies daarom ook ingeschreven bij de KvK. Bedrijven kregen steeds meer interesse in mijn diensten. Naast foodblogger ben ik namelijk ook receptontwikkelaar, wat velen misschien nog niet wisten. Sinds mei stromen de opdrachten binnen en kan ik met trots zeggen dat: "FoodLies mijn eigen goedlopende bedrijf is en dat op 20 jarige leeftijd."

Het begon twee jaar geleden als een hobby, waarvan ik nooit had durven dromen dat het zou uitgroeien tot een daadwerkelijk bedrijf en meer dan 7.000 volgers op mijn Instagram account. Ik zeg vaak dat het een uit de hand gelopen hobby geworden is, maar het is eigenlijk gewoon mijn werk, waar ik al mijn liefde en passie instop. Ik heb er veel voor gelaten en moet er nog steeds enorm veel voor doen, maar ik doe het met plezier! Het kost tijd, maar het levert mij ook zoveel moois op.

Wat ik dan ook vaak te horen krijg van mensen: "Ooh dat is wel heel makkelijke geld verdienen. Je hoeft alleen maar een recept te maken, dat wil ik ook!" Nou ik kan je één ding vertellen, als het echt zo gemakkelijk was, dan hoefde niemand meer naar school en was iedereen wel foodblogger geworden. Bij zo'n recept komt namelijk veel meer kijken dan je denkt. Even een korte omschrijving: ik ga eerst inspiratie opdoen en brainstormen, daarna fiets ik naar de supermarkt. Vaak heb ik producten van de Albert Heijn nodig en laat de dichtstbijzijnde Albert Heijn nou net op 25 minuten fietsen van mijn huis zijn. Als ik met de boodschappen thuis kom, zijn we inmiddels alweer zo'n 1,5 uur verder. Dan gaat het koken beginnen. Na het koken moeten de borden mooi opgemaakt worden en dan mag alles nog op de foto. Dan heb je de foto's gemaakt, maar dan ben je nog niet klaar. Eerst alle troep opruimen. Ik kan je zeggen: "je wil mijn keuken echt niet zien na het maken van een recept." Als de keuken schoon is begint het bewerken van de foto's en het uitwerken van de recepten. Nog even de voedingswaarde erbij berekenen, een factuur opstellen en alles doorsturen. Inmiddels zijn we ruim 5 uur verder! Oké ga jij mij nu nog zeggen dat het even snel gemaakt is zo'n recept?

Toch vind ik het echt onwijs tof om te doen, iedere keer weer. Ik zie mijn fietstocht naar de Albert Heijn als een moment van ontspanning en dan heb ik het nog niet eens gehad over de voldoening die ik haal uit een goed gelukte foto! Die lach krijg je dan ook de hele dag niet meer van mijn gezicht af! Wat mij nog het meeste motiveert is al die positieve reacties die ik krijg. Van de mensen die mij volgen tot aan de bedrijven die mij een opdracht geven. Zonder jullie was ik namelijk niet zo ver gekomen!

HET MOOISTE PLAATJE

Yay, hij valt nog net binnen de twee jaar! Ik pakte namelijk vorige week mijn camera om dit heerlijke broodje te fotograferen voor een samenwerking. Toen ik de foto's op mijn Macbook zetten werd ik blij, heel blij bij het zien van deze foto! 

Kleurrijk, fris en gezond! Precies wat ik met FoodLies wil uitstralen en dat allemaal in één foto. Dit is nou zo'n foto waar ik veel voldoening uit haal en dan ook regelmatig naar terug kijk! 

Wie komt er een broodje met mij eten?!

WINACTIES 

Omdat ik jullie wil bedanken, komen er maar liefst drie winacties online deze maand! Houdt mijn Instagram daarom ook goed in de gaten! 

  1. Een VITT Homey's messenset met een heft van tarwegras! 
  2. Speculaaskruiden en chai latte van GreenGypsySpices.
  3. Een pakket vol met lekkers van Notenlear.