Geroosterde bospeen met honing en tijm

27-08-2019

Bijgerecht

Ingredi├źnten

Voor twee porties 

  • 300-400 gram geschilde bospeen
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl honing
  • 2 schijfjes geitenkaas 
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout


Zo maak je de bospeen

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de geschilde bospeen over de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en schenk de honing eroverheen. Breng op smaak met peper en zout. Leg de takjes tijm boven op de bospeen.
  • Bak de bospeen in ongeveer 30 minuten gaar in de oven. Zijn ze nog niet gaar? Laat ze er dan nog even in zitten. Brokkel intussen de geitenkaas fijn en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op hoog vuur. 
  • Verdeel de bospeen over twee borden. Haal de takjes tijm eraf en garneer met de geitenkaas en pijnboompitten. 


Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 196 kcal
  • 12 gram vet, waarvan verzadigd 3 gram
  • 5 gram eiwitten
  • 15 gram koolhydraten
  • 4,5 gram vezels