Hartige tompouce met nuggets en koriander hummus

22-12-2018

Hartige tompouce met Boon Hollandse Nuggets en koriander hummus! Een ideale snack, voorgerecht of lunch. Het is maar net wanneer je er zin in hebt. Het ziet er in ieder geval feestelijk uit en het is daarnaast ook nog eens gemakkelijk te maken. 

Wil je het gebruiken voor een feestje met veel mensen? Bak dan van te voren de bladerdeeg af en maak de hummus alvast, dan hoef je ze alleen nog maar te versieren wanneer de gasten er zijn! Makkelijker gaat het niet worden. Ben je niet zo dol op hummus? Maak dan zelf guacemole, dit is namelijk ook erg lekker in combinatie met de Boon Hollandse Nuggets! 

Ingrediënten

  • 4 vellen bladerdeeg
  • 1 ei
  • Oregano of Italiaanse kruiden
  • 1 pak Boon Hollandse Nuggets met Bite
  • 100 gram Maza Hoemoes Koriander en Limoen*
  • ± 40-50 gram Parmigiano Reggiano Kaasvlokken
  • 60 gram zongedroogde tomaat
  • 40 gram pittige kiemgroenten 

* Ingrediënten koriander hummus

  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 limoen
  • 2 el tahin 
  • 1 tl gemalen komijn
  • 10 gram koriander

Zo maak je de tompoucen

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ± 5 minuten ontdooien. 
  • Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden** en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de plakjes bladerdeeg, zodat zebeter gaar worden. Klop vervolgens het ei los.
  • Smeer alle plakjes bladerdeeg in met het los geklopte ei. Strooi over de helft oregano/Italiaanse kruiden en laat de andere helft naturel. 
  • Bak de bladerdeeg plakjes in 10-12 minuten af en laat daarna afkoelen op een rooster.
  • Maak je zelf de hummus? Dan is het nu de tijd om deze te gaan maken. Gebruik je kant-en-klare hummus dan kun je de volgende stap overslaan.
  • Lek de kikkererwten uit en doe ze in de keukenmachine. Giet er een 1 el olijfolie bij en pers de knoflook en limoen uit en doe het sap samen met de tahin, knoflook, 1/2 portie koriander en de komijnpoeder bij de kikkererwten in. Meng tot een gladde massa in de keukenmachine of gebruik een staafmixer. Snijd de overige koriander fijn en meng tenslotte door de hummus heen. 
  • Doe vervolgens de Boon Hollandse Nuggets 6-8 minuten in de airfryer of 8 minuten in de oven. Je kunt ze uiteraard ook met wat olie/boter bakken in een pan. 
  • Smeer de bladerdeeg zonder de kruiden in met de koriander hummus. 
  • Verdeel er wat Parmezaanse kaasvlokken overheen en doe vervolgens twee nuggets op iedere tompouce. Top af met wat zongedroogde tomaten en kiemen en leg de bovenkant van de tompouce erop! 

** Je kunt er ook voor kiezen om het bladerdeeg in vieren te snijden, zo kun je er leuke borrelhapjes van maken!