Hartige wafels met rucola en ei

10-04-2018

Normaal kies ik eerder voor zoete wafels, maar ik dacht laat ik eens out of the box gaan en toen kwam ik bij deze hartige wafels met ei en rucola. 

Na de foto deed ik er ook nog een plakje kipfilet bij! Vond ik stiekem nog lekkerder. Hoe (on)gezond je ze maakt ligt helemaal aan jezelf. Wil je hem zo gezond mogelijk hebben? Ga dan voor magere,- of halfvolle melk/yoghurt. Ik stapte nog een keer uit mijn comfort zone, want ik maakte deze wafels met geitenyoghurt en geitenmelk. Eens iets heel anders en zeker bij mij in de smaak gevallen, maar het is up to you voor welke zuivel jij gaat! Dit recept is zowel, gluten,- als lactosevrij te maken. Neem inplaats van speltmeel boekweitmeel. Vervang de zuivelproducten door plantaardige zuivel. Voor ieder wat wils. 

3 wafels - vegetarisch - gluten,- en lactosevrij te maken

Ingrediënten

Voor de wafels

  • 70 gram speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • 1 ei
  • 40 gram yoghurt of kwark na keuze
  • 30 ml melk na keuze
  • 1 tl pesto
  • 15 gram 30+ kaas
  • handje rucola

Toppings

  • 2 handjes rucola
  • 1 gekookt ei
  • 1 schijf zachte geitenkaas
  • 1 el granaatappel pitjes
  • peper 

Zelf heb ik deze wafels met de producten van den Eelder gemaakt. Ik gebruikte de geitenyoghurt en de geitenmelk hiervoor en als extra ingrediënt nog wat geitenboter. Nu snap ik natuurlijk dat niet iedereen dit in huis heeft, daarom heb ik de wafels ook nog eens met halfvolle melk en yoghurt gemaakt zonder boter en dat ging ook prima. 

Zo maak je de wafels

  • Breng een pan water aan de kook en kook het ei ongeveer 8-10 minuten.
  • Doe het speltmeel, de bakpoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout in een kom en meng het goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens één ei, yoghurt, melk, pesto, kaas en fijn gesneden rucola toe aan de kom en mix het tot een goed stevig beslag.
  • Vet de wafel ijzer in met wat bakspray. Als de wafel ijzer goed warm is giet je het beslag er in en laat je de wafels goudbruin kleuren.
  • Haal ze er vervolgens uit. Serveer met wat rucola, een gekookt eitje, geitenkaas en granaatappel pitjes. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per 3 wafels

  • 576 kcal
  • 33 gram eiwitten
  • 54 gram koolhydraten
  • 7 gram vezels
  • 24 gram vet, waarvan verzadigd 8 gram