Volkoren pita met zalm en ei

24 - 07 - 2020 | Lunch, Ontbijt

Zoete ontbijtjes hebben vaak mijn voorkeur, maar zo af en toe heb ik in de ochtend zin in iets hartigs! Dus daarom maakte ik deze ontbijt volkoren pita’s met gerookte zalm, ei, spinazie en een hüttenkäse mosterd dip. Uiteraard kun je de pita’s ook als lunch serveren. Het is maar net wanneer jij er zin in hebt! 

Tip wanneer je de pita’s gaat kopen, ga voor de volkoren variant en niet voor de witte pita’s. De volkoren pita’s bevatten namelijk meer vezels, die zorgen voor een verzadigd gevoel! Dit ontbijt is dus lekker voedzaam om je dag goed mee te beginnen! 

Daarnaast wordt het aangeraden om minimaal één keer per week een portie (vette) vis te eten. Zalm is een vette vissoort met omega 3 vetzuren. Dit zijn de meervoudig onverzadigde vetzuren die goed zijn voor ons lichaam! Daarnaast bevatten de zalm en eieren veel eiwitten wat ook nog eens voor een verzadigd gevoel zorgt. Kortom een prima ontbijt om de dag mee te beginnen! 


Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 volkoren pita’s 
  • 3 eieren
  • 1 el hüttenkäse 
  • scheutje melk
  • snufje dille
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 rode ui
  • handje spinazie
  • 50 gram gerookte zalm

Voor de mosterd dip:

  • 100 gram hüttenkäse
  • 1 tl dijon mosterd
  • snufje dille
  • peper en zout naar wens

Zo maak je de pita’s met zalm

Stap 1. Bak de volkoren pitabroodjes af volgens de verpakking. Klop de eieren los met één el hüttenkäse, scheutje melk, dille en mosterd.

Stap 2. Verwarm 1 el olijfolie in de pan en schenk de eieren erbij. Blijf voortdurend roeren, zodat er roerei ontstaat. Bak het roerei ongeveer 3 minuten aan op middelhoog vuur. 

Stap 3. Meng de ingrediënten voor de mosterd dip in een schaaltje. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen en snijd de volkoren pitabroodjes open.

Stap 4. Vul de pita’s met wat spinazie, zalm, roerei en rode ui. garneer met wat dille en serveer met de dip.


Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]