Havermout ontbijttaart met appel

23-05-2018

Ik ben dol op ijs en van mij mogen ijssalons het hele jaar open. Mijn favoriete smaken zijn hazelnoot, vanille en oma's cake! Gelukkig zijn er tegenwoordig ook verschillende potten ijs te koop in de supermarkt die ook nog eens gezond zijn! Dit maakt het al een stuk minder erg! De vanille variant van Oppo is onwijs lekker, maar de cookie dough variant is nog beter. 

1 taart - glutenvrij - lactosevrij 

Ingrediënten

  • 225 gram havermout
  • 2 bananen
  • 1 el honing
  • 2 eieren
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 kleine appels of 1,5 grote appel
  • 1 el kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 50 gram rozijnen
  • 75 gram pecannoten

Optioneel

  • 1 bolletje Oppo Madagascan vanilla

Zo maak je de appel ontbijttaart

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een taart vorm met een doorsnede van 18-20 cm in.
  • Laat de rozijnen 5 minuten in lauw water weken.
  • Prak twee bananen en snijd de appels in blokjes en meng de appels met de speculaaskruiden.
  • Doe 150 gram havermout in de keukenmachine en maal dit tot havermeel.
  • Meng de overige havermout met het havermeel, kaneel en bakpoeder.
  • Doe de geprakte banaan, amandelmelk en de eieren in een keukenmachine en klop het mengsel luchtig.
  • Voeg vervolgens de natte en droge ingrediënten bij elkaar met de honing en mix het tot een glad beslag.
  • Roer nu de appels, rozijnen en de grof gehakte pecannoten door het mengsel heen.
  • Giet het mengsel in de taart vorm en bak de appeltaart in ongeveer 35-40 minuten gaar.
  • Serveer de ontbijttaart met een bolletje Oppo ijs en genieten maar!