Havermout wafels met passievrucht

13-05-2018

Wat is er nou beter dan vers gemaakte wafels in de ochtend? Nou, wafels die ook nog eens gezond zijn! 

Na het eten van deze wafels hoef je je namelijk niet schuldig te voelen. De havermout wafels zijn ook nog eens erg voedzaam en smaken heerlijk. Vooral met wat kwark en passievrucht voor een zomerse en frisse twist. Ja het liefste begin ik elke ochtend met dit ontbijt! Tip: je kunt de wafels ook invriezen, dus maak gerust wat wafels extra. 

2 wafels - gemiddeld - (lactose,-) en glutenvrij

Ingrediënten

  • 60 gram havermout
  • 50 ml (soja)yoghurt
  • 30 ml (soja)melk
  • 1 ei
  • 1 tl (wijsteen)bakpoeder
  • 1 tl honing
  • snufje kaneel 
  • 2 el kwark
  • 1 passievrucht
  • 5 pecannoten 
  • kokosrasp naar wens

Zo maak je de wafels

  • Verwarm de wafelijzer voor en smeer hem in met een beetje olie of bakspray. 
  • Doe de havermout in een keukenmachine en maal het fijn tot je havermeel krijgt. 
  • Voeg de rest van de ingrediënten (behalve de kwark, passievrucht en pecannoten) toe en mix het in je keukenmachine tot een glad beslag. (Als het beslag te dik is voeg je nog wat melk toe en is het beslag wat te dun, voeg dan nog wat havermout toe. 
  • Verdeel het beslag over de wafelijzer en bak de wafels gaar en lichtbruin van kleur. 
  • Serveer vervolgens de wafel met de kwark, passievrucht, de grof gehakte pecannoten en wat kokosrasp. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 473 kcal
  • 24 gram eiwitten
  • 54 gram koolhydraten
  • 7 gram vezels
  • 15 gram vet, waarvan verzadigd 3 gram