Havermouttaartje 

13-02-2020

Ik heb heel leuk nieuws, want de komende tijd gaat Yara van @homeofafoodie maandelijks een recept delen op FoodLies.nl. Ze zeggen doen waar je goed in bent en uitbesteden waar een ander beter in is en dat is eigenlijk helemaal waar. Ik kan bakken, maar ik weet dat Yara dat vele malen beter kan.

Ik krijg regelmatig de vraag of ik eens een recept met eiwitpoeder wil delen. Je raad het al wel, toevallig dat Yara daar ook mee aan kwam. Zelf gebruik ik niet vaak eiwitpoeders, want ik ben ervan overtuigd dat je je eiwitten gemakkelijk uit je basisvoeding kunt halen. Voor bakken gebruik ik het heel af en toe ook zelf, omdat het wel een hele lekkere smaak en een fijne structuur geeft.

Dit havemouttaartje met frambozen en blauwe bessen is heel gemakkelijk te maken met slechts 5 ingrediënten. Ideaal! Daarnaast is deze taart glutenvrij, hoog in eiwitten, laag in vet en bevat een puntje slechts 162 kcal. Dit wil je toch proberen!

Ingrediënten

Voor een springvorm van 19 cm

  • 200 gram havermout
  • 60 gram eiwitpoeder chocolade
  • 600 ml gram magere melk
  • 100 gram bevroren frambozen
  • 100 gram bevroren blauwe bessen

Toppings

  • Aardbeien & frambozen naar wens
  • Steviala Frost poedersuiker (optioneel)

Zo maak je de taart

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Meng alle ingrediënten met elkaar en voeg het mengsel in de springvorm. 
  • Bak het taartje in 45 minuten af in het midden van de oven.
  • Top het taartje af met aardbeien en eventueel (suikervrije)poedersuiker. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie 1/8 deel

  • 162 kcal
  • 2,2 gram vet
  • 22,5 gram koolhydraten
  • 11,1 gram eiwitten

Dit recept is gemaakt door Yara van Home of a Foodie. Neem zeker eens een kijkje op haar website voor nog meer bakrecepten.