Herfst granola met speculaaskruiden

12-10-2019

Zelfgemaakte granola blijft gewoon het allerlekkerst. Je kunt er namelijk aan toevoegen wat je lekker vindt en hem zo gezond maken als je zelf wil. Wil je je granola echt goed knapperig krijgen? Dan heb ik de oplossing voor je. Klop één eiwit stijf en meng door de granola heen. Hierdoor wordt jou granola voortaan altijd lekker crunchy! Precies wat je wil.

Ik maakte er een echte herfst granola van met speculaaskruiden, kaneel en pompoenpitten en serveerde hem met wat yoghurt en vijgen, yum! Ik gebruikte onder andere de havermout, havervlokken, pecannoten, pistachenoten en pompoenpitten van de notenshop. Een echte aanrader! 

Ingrediënten 

Voor 8-10 porties

  • 100 gram havervlokken
  • 50 gram havermout
  • 75 gram ongezouten noten naar keuze
  • 25 gram pitten naar keuze
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 tl kaneel
  • 3 el honing/agave siroop
  • 3 el zonnebloemolie of olie naar keuze
  • 1 eiwit

Optioneel

  • 2 el Chai eiwitpoeder licht gezoet

Zo maak je de herfst granola

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. 
  • Meng in een kom alle ingrediënten, behalve het eiwit. Klop de eiwitten luchtig/net stijf in een vet vrije kom en spatel vervolgens door de granola heen.
  • Verdeel de granola over de bakplaat met bakpapier en bak 15-20 minuten in de oven. Schep halverwege om. 
  • Laat vervolgens de granola goed afkoelen, zodat het extra knapperig wordt en doe het vervolgens in een pot. Serveer met wat yoghurt en fruit! 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie, uitgaande van 10 porties

  • 168 kcal
  • 9 gram vet, waarvan verzadigd 1,4 gram
  • 5 gram eiwitten
  • 15 gram koolhydraten
  • 2 gram vezels
  • 3,5 gram suiker