Hotdogs

14-09-2018

In het kader van not so healthy, maar wel eens erg lekker, deel ik dit recept maar al te graag met jullie. Een ideaal recept om het weekend te vieren samen met vrienden en familie. Want zo af en toe moeten we onszelf toch lekker verwennen! Deze hotdogs zet je ook nog eens snel op tafel en zien er erg feestelijk uit. Wanneer ga jij ze proberen? 

4 personen -  glutenvrij mogelijk - vegetarisch mogelijk

Dit recept is gemaakt door Daniëlle van Needforfood.nl

Ingrediënten 

  • 8 broodjes
  • 8 plakjes cheddar 
  • 8 hotdogs of vegetarische worstjes 
  • 8 kleine augurken
  • Gebakken uitjes 
  • Ketchup
  • Mosterd 

Voor de rode uien chutney

  • 5 rode uien (circa 400 gram)
  • 3 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 20 gram roomboter
  • 1 tl gemalen zeezout
  • 3 flinke el donkerbruine bastardsuiker
  • 45 ml rode wijnazijn
  • 1 tl gembersiroop
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/4 tl gerookt paprikapoeder
  • Versgemalen peper

Zo maak je de hotdogs

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Snijd de uien in fijne halve ringen en rasp de knoflook. 
  • Verhit de olijfolie met de roomboter in een pan met dikke bodem. Doe de uien en knoflook in de pan samen met een theelepel gemalen zeezout. Het zeezout zorgt ervoor dat het vocht uit de uien onttrokken wordt, waardoor de uien minder snel zullen aanbakken. 
  • Fruit de uien 15 minuten en schep regelmatig om. Het is de bedoeling dat de uien zacht worden, niet bruin. Voeg na 15 minuten de rest van de ingrediënten voor de chutney toe toe en laat nog 10 tot 15 minuten sudderen. Breng (eventueel) op smaak met peper en zout. 
  • Snijd de broodjes open, doe er een plakje cheddar in en rooster de broodjes in de oven totdat de cheddar gesmolten is. 
  • Verwarm de hotdogs volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de augurken in kleine blokjes. Stel de hotdog naar wens samen.

Tip: is de chutney iets te zuur? Voeg dan wat extra suiker toe. Is het iets te zoet? Voeg dan wat extra rode wijnazijn toe.


Ik kies er bewust voor om hier geen voedingswaarde bij te zetten. Niet vanwege de hoge calorieën of wat dan ook, maar bij genieten maakt het niet uit wat de voedingswaarde zijn naar mijn mening!