Romige gnocchi ovenschotel

8 - 01 - 2023 | Avondmaaltijd

De vorige gnocchi ovenschotel die ik deelde was een hit op Instagram. We tikte een bereik aan van ruim 2 miljoen en het recept werd ruim 13.500 keer opgeslagen! By far het beste recept ooit, maar ik vond het tijd worden voor een nieuwe versie. Deze romige gnocchi ovenschotel vind ik stiekem nog veel lekkerder. Dat beloofd wat.

Dit keer bakte ik eerst de gnocchi krokant in de airfryer (kan ook in de oven). Gekookte gnocchi daar heb ik niet zoveel mee. Oké in deze ovenschotel worden ze ook wat zachter, maar het is toch anders. De lekkerste gnocchi blijft voor mij toch de verse gnocchi van de Albert Heijn.


Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 400 gram gnocchi
  • 200 gram kipdijfiletreepjes (of kipfiletreepjes)
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 á 2 el tomatenpuree
  • 390 gram pastasaus basis basilicum (of gezeefde tomaat)
  • 150 ml kookroom
  • 1 el Verstegen Original Italian blend voor pasta (of Italiaanse kruiden)
  • 1 bol mozzarella
  • 5 cherrytomaten

Optioneel:

  • 1 el zwarte balsamicoazijn
  • 2 el grana padano falkes
  • Verse Basilicum naar wens

Zo maak je de gnocchi ovenschotel

Stap 1 | Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de gnocchi met 2 el olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 12-14 minuten in de oven. Je kan de gnocchi ook in de airfryer bereiden. 

Stap 2 | Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan. Bak de kipdijfiletreepjes 5-6 minuten op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de courgette in blokjes, snipper de rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Voeg toe aan de pan met kip en bak ± 8 minuten op middelhoog vuur.

Stap 3 | Meng de tomatenpuree door de kip en groenten. Bak 1 minuut aan. Voeg vervolgens de pastasaus, kookroom, pastakruiden en eventueel de zwarte balsamicoazijn toe. Laat het geheel ± 5 minuten zachtjes pruttelen. 

Stap 4 | Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes en halveer de cherrytomaten. Verdeel de gnocchi over de bodem van een ovenschaal. Giet de saus er overheen. Verdeel de mozzarella, cherrytomaten en eventueel de parmezaanse kaas over de saus. Zet ± 20 minuten in de oven. Garneer eventueel met basilicum.


Heb jij dit recept gemaakt? Vergeet dan niet het resultaat te delen op Instagram en @foodlies.nl te taggen.

Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]