Hotspots Zwolle

07-02-2018

Als foodie vind ik het elke keer weer zo tof om nieuwe hotspots te ontdekken. Als ik op bezoek ga in een stad kijk ik altijd eerst welke hotspots er zitten, voordat ik kijk naar de winkels en de andere bezienswaardigheden! Dat ik graag naar Zwolle wilde stond al heel lang vast, want Zwolle barst van de toffe hotspots. Ik ging samen met Manon van Manon Sprenkeler Design op pad bij: Bij Hartje Zwolle & Lots & More.

Bij Hartje Zwolle

  • Burgemeester Drijbersingel 67
  • 8021 JB Zwolle
  • (038) 455 05 40
  • info@bijhartjezwolle.nl

Bij Hartje Zwolle

Niet het vele is goed, maar het goede is veel! Met deze gedachten hebben ze een tijdje terug hun concept veranderd. Waar je eerder vaak één 'groot' gerecht kon bestellen, kun je er nu meerdere kleine bestellen. Iedereen herkend dat gevoel wel dat je ergen gaat lunchen en geen keus kunt maken, want er is zóveel lekkers. Bij Hartje Zwolle hebben ze hierop ingespeeld. Voor een lunch kies je ongeveer drie á vier gerechtjes van de kaart. Je mag er meer of minder kiezen. Maar geloof mij, vier is echt meer dan genoeg.

Ik ben echt een fan van hartig eten en Lisa van zoet. Ja echt waar, tweelingen hebben niet altijd dezelfde favorieten! Dus je kunt wel aan de foto afzien waar ik voor gekozen heb. De gerechten waren stuk voor stuk heerlijk. Goed op smaak, lekkere toppings en in de juiste verhouding.

Het totaal concept van Bij Hartje Zwolle is erg goed uitgedacht. De sfeer is prettig, je hebt het gevoel alsof je in een knusse huiskamer terecht ben gekomen. Het personeel is erg vriendelijk en in voor een praatje. Er is een ruime keus aan gerechten en om niet te vergeten, ze hebben verse schep thee. De geur van overheerlijke specerijen die niet uit een standaard theezakje komt, dan ben ik al om!

Lots and more

Ook gingen we langs bij Lots & More. Dit is een biologische yoghurt en saladebar. Je kunt er ook terecht voor belegde wafels, latte specials, limonades en heerlijke zoetigheden. Alles is zelf bereid door eigenaresse Charlotte.

Wij waren er in de middag, maar kom je in de ochtend langs? Dan kun je kiezen uit vele heerlijkheden, zoals een smoothie, eiwitshake, yoghurt, havermout, smothiebowl of een wafel. Veel keus, dat kun je wel zeggen! Wist je dat je zelf een yoghurt of salade kan samenstellen? Ik ging voor een goed gevulde salade en Manon probeerde één van Charlotte's zelf gemaakte zoetigheden: de Lemon Poppyseed. We namen plaats op een bankje voor het raam, De zon scheen heerlijk naar binnen en van het koude weer buiten was niets te merken. Genieten, dat is hoe ik het ervaarde!

Contact

  • Lots & More Zwolle
  • Sassenstraat 49, 8011 PB Zwolle
  • 06 50898368