Hummus wafels

03-07-2019

We maken regelmatig zoete wafels, maar hartige zie ik maar weinig voorbij komen. Vandaar deze hartige hummus waffels met onder andere zongedroogde tomaat en oude kaas. Heerlijk met wat kiemgroenten erbij, maar dit kun je ook vervangen door rucola.

Maak gelijk een extra voorraad wafels, zodat je de helft kunt invriezen voor een volgende keer. Deze wafels kun je zowel als ontbijt of lunch eten. Het is maar net wanneer jij er zin in hebt.

Ga jij ze ook maken? 

Ingrediënten

Voor 6 stuks 

  • 80 gram spelt,- of havermeel

  • 1 ei

  • 80 ml amandelmelk

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl Italiaanse kruiden

  • peper en zout naar wens

  • 2 schijfjes geitenkaas

  • 130 gram hummus naar keuze 

  • Olijfolie om in te vetten

  • ± 25 gram pittige kiemgroenten of rucola

  • ± 12 zongedroogde tomaten

  • 1 plak oude kaas 30+

Zo maak je de wafels

  • Doe het meel, ei, bakpoeder, de amandelmelk, Italiaanse kruiden, peper en zout in een beslag kom. Mix het tot een glad beslag op de middelste stand gedurende 2-3 minuten.
  • Brokkel de geitenkaas fijn en voeg samen met de hummus toe aan het beslag.
  • Smeer het wafelijzer in met wat olijfolie en laat hem eerst goed warm worden.
  • Verdeel 4 eetlepels beslag over de twee wafel vormen en bak de wafels goudbruin en gaar. Herhaal deze stap tot het beslag op is. Laat de wafels afkoelen op een rooster.
  • Snijd de plak kaas ik kleine stukjes.
  • Verdeel vervolgens de hummus over de wafels en leg daarboven op wat pittige kiemgroenten, zongedroogde tomaten en kaas.

Gemiddelde voedingswaarde

Per belegde wafel

  • 161 kcal
  • 7 gram eiwitten
  • 11 gram koolhydraten
  • 9 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram