Hummus wafels

10-11-2018

De zongedroogde tomaten hummus van Obela is heerlijk in combinatie met oude kaas en pittige kiemgroenten. Dit is dan ook de reden dat ik koos voor hartige hummus wafels! Zoete wafels zijn namelijk al erg bekent, maar hartig daarentegen wat minder! Door hummus te gebruiken in je wafels krijgen ze direct een enorme smaak boost. Durf jij het aan?

± 6 stuks - 2 á 3 personen - vegetarisch 

Ingrediënten

  • 80 gram spelt,- of havermeel

  • 1 ei

  • 80 ml amandelmelk

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl Italiaanse kruiden

  • peper en zout naar wens

  • 2 schijfjes geitenkaas

  • 65 + 65 gram zongedroogde tomaten hummus Obela

  • 2 tl truffelolie

  • Olijfolie om in te vetten

  • ± 25 pittige kiemgroente

  • ± 12 zongedroogde tomaten

  • 1 plak oude kaas 30+

Zo maak je de wafels

  • Doe het meel, ei, bakpoeder, de amandelmelk, Italiaanse kruiden, peper en zout in een beslag kom. Mix het tot een glad beslag op de middelste stand gedurende 2-3 minuten.
  • Brokkel de geitenkaas fijn en voeg samen met de hummus en truffelolie toe aan het beslag.
  • Smeer het wafelijzer in met wat olijfolie en laat hem eerst goed warm worden.
  • Verdeel 4 eetlepels beslag over de twee wafel vormen en bak de wafels goudbruin en gaar. Herhaal deze stap tot het beslag op is. Laat de wafels afkoelen op een rooster.
  • Snijd de plak kaas ik kleine blokjes.
  • Verdeel vervolgens de hummus over de wafels en leg daarboven op wat pittige kiemgroenten, zongedroogde tomaten en kaas.

Gemiddelde voedingswaarde

Per belegde wafel

  • 161 kcal
  • 7 gram eiwitten
  • 11 gram koolhydraten
  • 9 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram