Indonesische flatbread met crispy sticks

24-10-2018

Sinds kort heeft Valess een nieuw product op de markt die onder andere te verkrijgen is bij een aantal Albert Heijns en de Dekamarkt. Deze crispy sticks zijn te vergelijken met krokant kip sticks, maar dan vegetarisch! Ik vind ze erg lekker. Ik maakte er onder andere deze flatbreads mee, gevuld met een Indonesische vulling geïnspireerd op gado gado. Heerlijk met wat zelfgemaakte pindasaus en een knapperige bite van de Crispy sticks. Dat wordt smullen!

2 personen - lactosevrij - vegetarisch 

Ingrediënten

Voor de flatbreads

  • 2 (volkoren)flatbreads
  • 1 krop baby romaine sla
  • 50 gram wortel julienne
  • 75 gram taugé
  • ± 8 schijfjes komkommer
  • 4 Crispy sticks Valess
  • ± 1 el gehakte pinda's
  • ± 2 el gefrituurde uitjes

Voor de pindasaus

  • 150 ml sojamelk
  • 5 el 100% pindakaas
  • 1 el ketjap
  • 1 el sojasaus
  • 1 el chilisaus
  • 2 el gehakte pinda's

Bereidingswijze

  • Verhit 1 el olijfolie in de pan en bak de Crispy sticks goudbruin. Je kunt ze ook 5 minuten in de airfrayer bereiden op 200 graden of 10 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Doe alle ingrediënten van de pindasaus in een steelpannetje. Verwarm het op een laag vuur en blijf doorroeren. Als de pindasaus de gewenste dikte heeft draai je het vuur uit en voeg je nog wat gehakte pinda's toe.
  • Was de sla en laat uitlekken. Verwarm vervolgens de flatbreads in de magnetron of broodrooster.
  • Vul de flatbreads met sla, wortel, taugé, komkommer en de Crispy sticks. Giet er wat pindasaus overheen en maak af met wat grof gehakte pinda's en gefrituurde uitjes.

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 413 kcal
  • 20 gram eiwitten
  • 45 gram koolhydraten
  • 17 gram vet, waarvan verzadigd 1