Japanse salade

01-08-2018

Met dit heerlijke weer eet ik het liefst elke dag een salade. Je kunt er eindeloos mee variëren en het is lekker fris. Dit keer maakte ik een Japanse salade. Ideaal als lunch, maar ook als avondeten. Als basis gebruikte ik de AH Sla so­ja­bo­nen ra­dijs & pak­soi. Hier zitten de meeste ingrediënten al in voor de salade! Handig dus voor een makkelijke en gezonde maaltijd die snel op tafel staat. 

1 persoon - vegan - lactose,- en glutenvrij

Ingrediënten 

  • 50 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
  • 2 tl. ketjap
  • 1 pakket AH Sla so­ja­bo­nen ra­dijs & pak­soi*
  • 2 el kom­kom­mer krui­den vi­nai­gret­te of andere dressing
  • 10 gram cashewnoten
  • 2 tl sesamzaadjes 
  • 20 gram avocado 

* Je kan hem ook zelf namaken:

  • 40 gram sojabonen
  • 40 gram paksoi
  • 30 gram radijs
  • 25 gram spinazie
  • 25 veldsla
  • 20 gram rode tatsoi (rode sla)

Zo maak je de salade

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking gaar en giet het daarna af. 
  • Breng op smaak met wat peper en twee theelepels ketjap en laat het vervolgens afkoelen in de koelkast.
  • Als de rijst afgekoeld is haal je hem uit de koelkast en  snijd de avocado in blokjes. Meng de overige ingrediënten erdoorheen en genieten maar. 



Gemiddelde voedingswaarde

  • 363 kcal
  • 14 gram eiwitten
  • 44 gram koolhydraten
  • 13 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram
  • 9 gram vezels