Kip ketjap

10-08-2018

Regelmatig krijg ik te horen dat mensen behoeften hebben aan gezonde en simpele avondmaaltijden, dus daar ben ik mee aan de slag gegaan en kwam toen tot dit gericht. Kip ketjap met rijst en groente. Ideaal voor door de weeks en heb je wat over? Bewaar het in de koelkast en warm het de dag daarna nog eventjes op! Zo eet je twee dagen makkelijk en gezond! 

2 personen - glutenvrij 

Ingrediënten

  • 120 gram zilvervliesrijst
  • 250 gram kip
  • 2 teentjes knoflook geperst 
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 el ketjap of meer
  • 1 courgette
  • 100 gram paksoi
  • 10 trostomaatjes
  • 125 gram tauge
  • 2 schijfjes geitenkaas honing
  • 30 gram cashewnoten

Zo maak je de kip ketjap:

  • Kook de rijst volgens de verpakking gaar.
  • Verwarm wat olie in de pan en fruit de knoflook en ui aan. Doe naar twee minuten de kip erbij en bak deze gaar en goudbruin. Voeg er wat zwarte peper aan toe en 1 el ketjap. Liever iets meer ketjap smaak? Voeg er dan nog één el. aan toe.
  • Snijd ondertussen de courgette en paksoi in sliertjes en wok dit samen met de tomaat, taugé en één el. ketjap. Je kunt de tomaten eventueel ook poffen in de oven of airfryer.
  • Giet de rijst af en schep de gewenste hoeveelheid rijst op een bord met daaroverheen de kip en de groente. Strooi er vervolgens nog wat geitenkaas en cashewnoten overheen en genieten! 

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 562 kcal
  • 39 gram eiwitten
  • 60 gram koolhydraten
  • 17 gram vet, waarvan verzadigd 4