Knolselderij puree met kalettes

06-01-2019

Wellicht heb je de Kalettes al in de supermarkt zien liggen en je afgevraagd wat het nou eigenlijk van groente is. Begrijpelijk, want zo bekend is deze groente nog niet. Jammer, want ze zijn namelijk erg lekker! Het is een combinatie van jonge boerenkool met de smaak van spruitjes die bij enorm veel gerechten past en makkelijk te bereiden is.

Ik maakte een knolselderijpuree en grilde de Kalettes in wat truffelolie en dat was zo'n lekker combinatie dat ik maar al te graag dit recept met jullie wil delen en jullie kennis wil laten maken met de Kalettes. Wanneer ren jij naar de supermarkt om de Kalettes in te slaan? Wees er snel bij, wat het is een seizoenproduct.

Wist je trouwens dat het echte vitamine bommetjes zijn? Kalettes zijn namelijk rijk aan antioxidanten en bevatten daarnaast vitamine C en K. Daarnaast zijn ze ook nog een bron van eiwitten en bevatten ze omega-3 vetten. Kom maar op met de goede voornemens! 

Ingrediënten

2 personen - vegetarisch - glutenvrij 

  • 300 gram aardappelen
  • 400 gram knolselderij
  • 2 el truffelolie 
  • 1/2 ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram Kalettes
  • 50 ml (plantaardige)melk
  • 40 gram gebrande ongezouten cashewnoten
  • 4 schijfjes zachte geitenkaas
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 1 bosui in ringen 
  • 2 takjes koriander (optioneel)

Zo maak je het

  • Breng een pan water aan de kook. Schil ondertussen de aardappelen en knolselderij en snijd ze in stukken. Zodra het water kookt voeg je ze toe en laat je ze ± 20 minuten goed gaar koken. 
  • Was de Kalettes en haal de bladeren van de stammetjes. Droog ze vervolgens, maar wees voorzichtig dat de blaadjes niet breken.  
  • Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Verhit 1 el truffelolie in de pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg vervolgens de bladeren van de Kalettes toe en roerbak ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur. 
  • Giet de aardappelen en knolselderij af en pureer het met een stamper. Voeg er ongeveer 50 ml melk aantoe en 1 el olijfolie. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout. 
  • Schep de knolselderij puree op een bord, verdeel de Kalettes eroverheen. Strooi er vervolgens wat cashewnoten, gebrokkelde geitenkaas, zongedroogde tomaat en ringen bosui overheen. Garneer eventueel nog met wat fijngehakte koriander.

De Kalettes zijn verkrijgbaar bij de Lidl en Albert Heijn