Shakshuka pizza

08-02-2019

Shakshuka is een gerecht van eieren gepocheerd in een saus van onder andere tomaat, peper, ui en op smaak gebracht met komijn, paprikapoeder en cayennepeper. Bereid in een pan. Zelf vind ik het erg lekker en bedacht dat het ook wel goed zou smaken op een pizza en dat was inderdaad een goede combinatie. Ben jij ook benieuwd naar de Shakshuka pizza? Kijk dan snel verder hoe je ze zelf kunt maken! Ideaal als ontbijt of lunch. 

Ingredi├źnten

  • 10 gram rode ui
  • 60 gram rode paprika
  • snuf komijn
  • 1/2 teen knoflook
  • 90 gram tomaten passata 
  • 2 mini Magioni bloemkool bodems*
  • 2 eieren (kwarteleitjes) 
  • 5 gram verse bieslook fijnsneden 
  • 20 gram Oude kaas vlokken 
  • handje rucola

* Je kunt ook volkoren pita broodjes gebruiken.

Zo maak je de shakshuka pizza's

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de rode ui en paprika fijn. Pers of snijd de knoflook fijn. 
  • Leg de mini bloemkoolbodems op de bakplaat met bakpapier en bak 2-3 minuten af.
  • Meng ondertussen de tomatenpassata met de rode ui, paprika, snuf komijn en knoflook. 
  • Haal de bodems uit de oven en smeer in met de shakshuka 'saus'. Laat in het midden een kuiltje open. Breek de eieren los boven het kuiltje. (Kwarteleieren zijn hier ideaal voor, maar met een grote ei kan het ook. Scheid dan wel eerst het eiwit van het eigeel, anders loopt de pizza over met eiwit. Schenk eerst een beetje eiwit in het kuiltje en doe dan vervolgens het eigeel erop.) 
  • Bak de shakshuka pizza's 7-10 minuten in de oven. Haal ze er daarna uit en bestrooi met de bieslook, oude kaas vlokken en rucola. Breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.