Gezonde carrot cake

15-11-2018

Deze gezonde carrot is een cake die sowieso bij iedereen in de smaak gaat vallen, kan ik je vertellen! Lekker kruidig en goed op smaak, maar daarnaast ook erg voedzaam. Ideaal als snack, maar ook als ontbijt met wat kwark en de wortel, die proef je echt nauwelijks. 

Je kunt de gezonde carrot cake ook gemakkelijk glutenvrij maken, door voor havermeel te kiezen in plaats van speltmeel. Ook is deze carrot cake lactosevrij en zonder toegevoegde suikers. De dadels maken de cake lekker zoet en iets wat smeuïg en dat is precies wat je wil. 

Je kunt de cake zowel in een taartvorm als ik een cakeblik maken het is maar net welke vorm je graag wil! Ook geschikt om in te vriezen. 

Ingrediënten

Voor één taart Ø 18 cm of cake

  • 175 gram wortel
  • 170 gram speltmeel
  • 3 eieren
  • 2 bananen
  • 1 el kaneel
  • 1 el speculaaskruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 gram dadels
  • 50 gram rozijnen
  • 1 el honing
  • 50 gram ongezouten noten 

Zo maak je de carrot cake

  • Week de dadels en rozijnen apart in lauw water.
  • Verwarm de oven voor op 165-170 graden.
  • Rasp de wortel.
  • Doe het speltmeel, eieren, bananen, kaneel, speculaaskruiden, bakpoeder, dadels en de helft van de wortels in de keukenmachine en meng het geheel tot een glad beslag.
  • Roer vervolgens de overige wortel, rozijnen, honing en de grof gehakte noten erdoorheen.
  • Vet een cakevorm in en giet het beslag er vervolgens in.
  • Bak de cake ongeveer in 40-45 minuten gaar en smullen maar!
  • Als de cake te donker wordt, kun je hem het beste even afdekken met wat aluminiumfolie.