Rood fruit appel crumble

14-04-2020

Een gezondere taart bakken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Bak bijvoorbeeld eens deze kwark taart met appel en roodfruit. Het heeft de structuur van een cake, maar het beslag is gebakken in een taartvorm. 

Deze rood fruit appel crumble taart is gebakken met havermeel en amandelmeel en is daardoor glutenvrij. Om de taart iets zoeter te maken van smaak heb ik gebruik gemaakt van appelmoes, fruit en rozijnen. Een heerlijk, frisse taart, met een zoete twist. 

Laat de taart na het bakken goed afkoelen, en snijd hem in stukken. Bewaar in de diepvries, zodat je altijd een verantwoorde taart achter de hand hebt. Mits de taart de diepvries haalt, want bij ons was hij namelijk al snel op. 

Ingrediënten

Voor één taart - ⌀ 18-20 cm

  • 110 gram havermeel + 80 gram amandelmeel
  • 200 gram Optimel magere kwark Vanille
  • 100 gram appelmoes 0% toegevoegde suikers
  • 3 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el (zonnebloem)olie
  • 1 el kaneel
  • 40 gram rozijnen
  • 1 rode appel
  • 125 gram rood fruit naar keuze

Voor de crumble

  • 50 gram havermeel
  • 40 gram amandelmeel
  • 2 el (zonnebloem)olie naar keuze
  • 2 el honing

Zo maak je de taart

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een springvorm en bekleed de bodem met bakpapier. Vet de randen in met wat boter/olie. Week de rozijnen in lauwwarm water voor ±5-10 minuten. 
  • Snijd de appel in kleine blokjes. Klop in een grote kom de eieren luchtig en voeg vervolgens de havermeel, de amandelmeel, Optimel vanille, appelmoes, kaneel, bakpoeder en de zonnebloemolie toe.
    Mix het geheel tot een mooi glad beslag. Roer tenslotte de rozijnen, de appelstukjes en het rood fruit door het beslag heen. 
  • Giet het beslag in de springvorm. 
  • Meng in een kom de ingrediënten van de crumble en maak er met je handen een kruimelig deeg van. Is je deeg te droog? Voeg dan 1 el water toe. Is je deeg te nat? Voeg dan nog 1 el meel toe. 
  • Verdeel de crumble over de taart. Zet de taart 40-50 minuten in de oven en controleer naar ± 40 minuten of de taart gaar is.