Kwarkbol met blauwe bes

30-04-2018

Kant en klare bakmixen, daar kies ik niet vaak voor. Ik zeg niet dat ik nooit een cake bak uit een pakje, want soms vind ik dat best wel lekker, maar vaak maak ik hem zelf. 

Toen ik van Leev een bakmix ontving voor een kwarkbol ging ik even naar de ingrediënten kijken. Hier werd ik enorm blij van, want deze bakmix bevat namelijk alleen speltbloem, rozijnen, bakpoeder en een heel klein beetje zout. That's all! Zelfs geen suiker. Ja daar wordt iedereen toch blij van! Daarnaast hoef je ook alleen maar 100 gram kwark en 1 ei toe te voegen. Easy! Daarnaast zit er ook nog een bakvorm bij. Ook ideaal voor een zomerse picknick. 

Sinds kort heeft Leev nieuwe verpakkingen en ik mocht daarom een aantal producten testen. De producten zijn verantwoord en biologisch en daarnaast zet Leev zich ook in voor kwetsbare jongeren. Hoe tof is dit?! 

Ingrediënten

Voor één kwarkbol

  • 1 pakje Leev Mix en Bak kleintje kwarkbol
  • 1 ei
  • 100 gram citroen kwark
  • 40 gram blauwe bes
  • Rasp van een halve citroen
  • 2 tl jam zonder suiker

Zo maak je de kwarkbol

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Het is niet nodig om de bakvorm in te vetten.
  • Roer het ei los in een kom en voeg de kwark toe. Meng alles goed door elkaar en voeg vervolgens de bakmix en blauwe bessen toe.
  • Spatel het deeg door elkaar heen en doe het vervolgens in de bakvorm en strijk de bovenkant in met wat jam na keuze.
  • Bak de kwarkbol in 25-30 minuten gaar in de oven. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per 1/4 deel

  • 187 kcal
  • 8 gram eiwitten
  • 31 gram koolhydraten
  • 7 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram