Kwarkbrood met gedroogd fruit

01-10-2018

Kwarkbrood, je kunt het op veel manieren belegen. Met een beetje boter, pindakaas of een lekkere plak kaas, wat jij maar wil! Het gedroogde fruit maakt het extra lekker. Door kwark toevoegen aan het beslag krijg je gelijk wat extra eiwitten binnen. Het kwarkbrood is een ideale snack, maar ook lekker als ontbijt! Snij lekker een plak (of twee) af wanneer jij er zin in hebt! 

Ingrediënten

1 cake = ±10 plakken

  • 250 gram Griekse yoghurt 2% vet
  • 2 eieren
  • 200 gram (volkoren)bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 0.5 tl koekkruiden
  • 50 gram ongebrande pecannoten
  • 30 gram gedroogde abrikozen
  • 30 gram gedroogde pruimen
  • 30 gram rozijnen
  • 1 el amandelschaafsel 
  • Snuf zout 

Zo maak je het kwarkbrood

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de pecannoten grof en snijd de gedroogde abrikozen en pruimen in kleine stukjes. 
  • Meng de Griekse yoghurt met de eieren met een garde. Voeg de bloem, het bakpoeder en een snuf zout toe en meng. Meng tot slot de pecannoten, gedroogde abrikozen en pruimen en rozijnen door het beslag. 
  • Bekleed een bakblik (van 23 centimeter) met bakpapier en doe het beslag erin.
  • Verdeel het amandelschaafsel erover en bak 50 minuten of totdat de prikker er schoon uitkomt.

Tip: vries het kwarkbrood in plakjes in. 


Gemiddelde voedingswaarde

Per plak

  • 164 kcal
  • 6 gram eiwit
  • 19 gram koolhydraten
  • 7 gram vet, waarvan verzadigd 1 gram

Dit recept is gemaakt door Daniëlle van Needforfood.nl