LactoJoy

15-08-2017

Het is iedere verjaardag weer hetzelfde " Lisa wil je een stukje taart?" Negen van de tien keer is mijn antwoord nee! Niet omdat ik geen zin heb in taart of taart niet lekker vind of omdat het ongezond is, maar omdat er in de meeste taarten vaak lactose zit! Of dan zit ik op een terrasje en heb ik zin in een cappuccino, maar serveren ze helaas geen cappuccino's met soja melk of andere plantaardige melk! Zo hatelijk vond ik dat altijd, tot dat ik de lactase tabletten van Lactojoy kreeg! Handig mee te nemen en nog veel meer andere voordelen!

Ik kreeg afgelopen week een pakketje van Lactojoy met de vraag of ik deze wilde testen voor hun en dat wilde ik maar al te graag, want zoals ik hierboven al schreef is het best frusterend als je altijd nee moet zeggen tegen lactose! Er zijn wel veel opties hoor om lactose vrij te eten en dit gaat altijd erg gemakkelijk, tot dat je eens buitens huis wat wilt gaan eten of drinken, dan wordt het toch wel wat moeilijker! 

LactoJoy

Een lactose intolerantie is niet iets nieuws meer, je hoort het namelijk steeds vaker. In Duitsland is 1 op de 5 mensen lactose-intolerant en het aantal over de hele wereld stijgt nog steeds! Dat niet iedereen tegen melk kan, wordt soms als iets abnormaals gezien en beschouwd als een vervelende ziekte. Maar hé wij zijn ook gewoon normale mensen, we kunnen alleen niet zo goed tegen lactose producten en dat wil dus niet zeggen dat we geen zin hebben in een stuk taart of een lekkere cappuccino.

Er komen wereldwijd dus steeds meer mensen met een lactose intolerantie, maar kunnen we dan nooit meer genieten van producten waar lactose inzit? Gelukkig kwam LactoJoy met tabletten op de markt die het dus mogelijk maken om gewoon lactose te kunnen eten. De tabletten van LactoJoy bevatten namelijk lactase, lactase is het enzym dat lactose omzet! Zo hoeven we niet meer tegen alles nee te zeggen. De tabletten zijn anders als andere lactase tabletten. De verpakking en tabletten zien er namelijk modern en elegant gedesigned uit, zo lijkt het net of je een fris snoepje inneemt en lijkt het dus niet echt op medicijnen en heb je ook niet echt het gevoel dat je een intolerantie hebt.

Lactose intolerantie

Wat is lactose nou eigenlijk precies? Lactose is een suiker dat in melk producten voorkomt. Dit is de reden dan lactose vaak ook melksuiker genoemd wordt! Lactase is het enzym dat lactose verteerd, dit enzym wordt in de wand van de dunne darm aangemaakt. Je raad het al wel dat als er geen of weinig lactase wordt aangemaakt dat de lactose niet goed verteerd kan worden! Wat er dan gebeurd is dat lactose onverteerd in onze dikke darm terecht komt en dat brengt verschillende gevolgen met zich mee! De darmflora in de dikke darm gaat de lactose een soort van vergisten. Dit geeft vaak een opgeblazen gevoel en pijn. Een lactose intolerantie kan al vanaf de geboorte aanwezig zijn, maar kan ook pas op latere leeftijd ontstaan. Vroeger had ik namelijk geen last van lactose, maar sinds een jaar of twee kreeg ik pas de klachten.

Het beste medicijn is om lactose gewoon te vermijden. Thuis gaat dit heel erg gemakkelijk, maar buiten de deur is dit toch wel iets lastiger. In steeds meer restaurants / cafés kun je al cappuccino's krijgen met plantaardige melk of lactosevrij gebak, maar dit is nog lang niet in alle restaurants / cafés het geval! Als je buiten de deur wat gaat eten of drinken, raad ik het je aan om de LactoJoy tabletten mee te nemen.

Ingrediënten

De ingrediënten van de tabletten zijn: lactase, (maltodextrin, lacatse), aardappelzetmeel, scheidingsmiddel: magnesiumzouten.

Een korte ingrediënten lijst en daar word ik dus ontzettend blij van. De tabletten van LactoJoy zijn vegan, histamine vrij, glutenvrij, fructose vrij en lactose vrij. Bij veel andere merken is dit niet het geval, daar bevatten de tabletten vaak gelatine, mannitol en andere stoffen, dus zijn ze niet voor iedereen geschikt! Let hier dus goed op wanneer je tabletten van een ander merk wilt gebruiken! Dat is een van de redenen dat ik LactoJoy boven aan mijn lijst heb staan van lactase tabletten.

Daarnaast zijn de lactase tabletten ook vrij sterk. De sterkte wordt aangegeven met FCC. De tabletten van LactoJoy bevatten 14.500 FCC in tegenstelling tot andere merken, die bevatten namelijk maar 4500 FCC. Je kunt de tabletten ook gemakkelijk door tweeën delen, wanneer je een kleinere hoeveelheid lactose inneemt.

Hoeveel tabletten je moet innemen voor een lactoseproduct is dus verschillend, dit moet jezelf even uitzoeken, want dit is namelijk bij iendereen anders. 

De prijs

De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid tabletten die je besteld.

  • 45 stuks: € 14,99 
  • 90 stuks: € 27,99
  • 160 stuks : € 39,99
  • 240 stuks: €54,99

Mijn ervaring

Hiervoor gebruikte ik de lactase tabletten van de Kruidvat, maar deze werkte helaas slecht, maar dat is ook wel te zien aan de sterkte van de tabletten. Naar een kleine hoeveelheid lactose stond mijn buik alweer op de kop, daarom heb ik nu bijna drie maanden helemaal geen lactose meer gegeten. Ik was daarom erg benieuwd naar de tabletten van LactoJoy. Ik had al veel goede ervaringen gelezen op internet.

Toen ik ze had ontvangen ging ik gelijk naar de supermarkt om een bakje Griekse yoghurt te halen, omdat ik dit toch wel het meeste gemist heb. En de ervaringen op internet logen er zeker niet om. Het bakje Griekse yoghurt was op en de buikpijn was nergens te bekennen. Voor een bakje Griekse yoghurt van 150 gram heb ik één tablet gebruikt.

Ook vind ik het een handige en kleine verpakking om mee te nemen en zijn de tabletten ook niet zo groot. Belangrijk vind ik het ook dat de LactoJoy tabletten vrij zijn van chemicaliën en additieven en daarom dus zo weinig ingrediënten bevatten. De prijs vind ik het ook zeker waard en daarom ook niet te duur. Je kunt er trouwens best lang mee doen, als je gewoon lactose vrij eet en wanneer je buiten de deur eet of echt zin hebt in iets met lactose, dat je dan een tabletje neemt.

Ben je zelf benieuwd geworden? Neem dan een kijkje op de website van LactoJoy en vergeet ze niet te bestellen! Bij mij helpen ze namelijk erg goed en kan ik eindelijk weer genieten van al het lekkers!