Libanese wrap met gegrilde groente

12-03-2019

Oil & vinegar is een van mijn favoriete winkels, waar ik dan ook regelmatig even binnenstap. Een ruime keus aan verschillende soorten olie, azijn, kruiden en nog veel meer. Wat vond ik het dan ook onwijs tof dat zij een samenwerking met mij wilde aangaan. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen! Ik maakte met een aantal producten van Oil & Vinegar deze heerlijke Libanese wraps met gegrilde groenten.

2 personen - vegetarisch 

Ingredi├źnten

  • 2 Libanese volkoren platborden 
  • 2 el muhammara + 2 el tomaten passata
  • 2 tl Erbe Miste per Pizza of 2 tl oregano
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 zoete aardappel
  • 1/2 courgette 
  • 1,5 el truffelolie of olijfolie
  • peper en zout 
  • 3 schijfjes geitenkaas
  • 2 handjes rucola 
  • 2 el pompoenpitten

Zo maak je de Libanese wraps

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika's in reepjes, de zoete aardappel in blokjes en de courgette in plakjes. Meng met de (truffel)olie, peper en een snufje zout.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de groenten er over. Rooster de groenten voor ongeveer 15 minuten in de oven.
  • Meng ondertussen de muhammara met de tomaten passata. Smeer vervolgens de Libanese broden in met het muhammara tomaten mengsel en verdeel de oregano eroverheen.
  • Doe de Libanese broden de laatste 5-7 minuten bij de groenten in de oven. Haal ze daarna uit de oven en doe de gegrilde groenten er op. Wat er niet op past, kun je er bij serveren.
  • Doe de rucola erop, brokkel de geitenkaas fijn en verdeel de pompoenpitten over de wraps.

Gemiddelde voedingswaarde

Per portie

  • 434 kcal
  • 16 gram vet, waarvan verzadigd 4 gram
  • 16 gram eiwitten
  • 51 gram koolhydraten
  • 11 gram vezels