Libanese wrap met gegrilde groente

10-10-2018

Oil & vinegar is een van mijn favoriete winkels, waar ik dan ook regelmatig even binnenstap. Een ruime keus aan verschillende soorten olie, azijn, kruiden en nog veel meer. Wat vond ik het dan ook onwijs tof dat zij een samenwerking met mij wilde aangaan. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen! Ik maakte met een aantal producten van Oil & Vinegar deze heerlijke Libanese wraps met gegrilde groenten oftewel gezonde pizza's! 

2 personen - vegetarisch 

Ingredi├źnten

* Te vervangen door oregano 
** Te vervangen door pompoenpitten

Zo maak je de wraps

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  • Snijd de paprika's in reepjes, de zoete aardappel in blokjes en de courgette in plakjes. Meng met de (truffel)olie, peper en zout. 
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de groenten eroverheen en rooster ze voor ongeveer 15 minuten in de oven. 
  • Smeer ondertussen de Libanese wraps in met Muhammara en verdeel de Erbe Miste per Pizza eroverheen. Als je deze kruiden niet hebt, kun je het vervangen door oregano. Doe hem de laatste 5-7 minuten bij de groenten in de oven. 
  • Haal de Libanese wraps uit de oven en verdeel de gegrilde groenten eroverheen.
  • Doe de rucola erop, brokkel de geitenkaas fijn en verdeel de pompoenpitten over de wraps. 

Gemiddelde voedingswaarde

  • 555 kcal
  • 16 gram eiwitten
  • 89 gram koolhydraten
  • 15 gram vet, waarvan verzadigd 4 gram