Maartje - Chocolade bananenbrood

05-11-2018

Lisa vroeg mij mijn favoriete recept met jullie te delen. Mijn absolute favoriete recept is mijn bananenbrood. Ik bak hem ontzettend vaak en heb ook altijd wat plakjes in de diepvries liggen. Maar bananenbrood, dat was al op foodlies te vinden. Ik besloot voor een chocolade variant te gaan die ook nog eens helemaal whole food plant based is. Dat betekend dat hij plantaardig is maar ook geen olie en toegevoegd suiker bevat. Eetsmakelijk! - Maartjemaria.com 

1 cake - ± 1o plakken - vegan - lactosevrij 

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen
  • 400 gram volkoren speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kaneel
  • 2 el (raw) cacao poeder
  • 50 gram walnoten
  • 30 gram extra pure chocolade (85% of meer)
  • Scheutje plantaardige melk

Zo maak je het bananenbrood

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de 4 bananen in een keukenmachine en maal tot bananenpuree. Voeg het speltmeel toe en mix even door. 
  • Doe de bakpoeder, baking soda en citroensap bij het mengsel. Dit gaat een beetje schuimen en zorgt voor luchtigheid in het beslag. Mix weer even door. Doe nu ook het vanille extract, de kaneel en de cacao bij het beslag. Mix opnieuw door tot een glad beslag. 
  • Waren je bananen redelijk klein en is je beslag erg dik, voeg dan een scheutje plantaardige melk toe.
  • Hak de walnoten en de choclade fijn. Voeg een deel bij het beslag en schep erdoor. Bewaar een deel voor bovenop de cake. 
  • Doe het beslag in een bakblik en verdeel nog wat chocolade en walnoten over de bovenkant.
  • Bak het bananenbrood in 30-35 minuten gaar in de oven. Laat even afkoelen voor je hem in plakken snijdt.

Gemiddelde voedingswaarde

Per plak 

  • 251 kcal
  • 7 gram eiwitten
  • 39 gram koolhydraten
  • 7 gram vet, waarvan verzadigd 1 gram

Wil je vaker de recepten van Maartje voorbij zien komen? Volg haar dan ook op Instagram. Hier deelt ze de lekkerste receptjes en haar triatlon ervaringen. Daarnaast heeft ze ook haar eigen website: https://www.maartjemaria.com