Magioni pizza met groentespread

31-08-2018

Groenten eten, de meeste onder ons hebben daar wat moeite mee. Het wordt aangeraden om dagelijks minimaal 250 gram groenten te eten. Nou ben ik zelf dol op groenten en lukt het mij dus gemakkelijk. Maar Magioni heeft een fanatisch concept, namelijk de pizza bodems met groenten. Je proeft het niet en krijgt gemakkelijk wat extra groenten binnen. Beleg hem met nog wat  groenten en een groentespread en je zit helemaal goed!

1 persoon - vegetarisch 

Ingrediënten

  • 1 Magioni bloemkoolbodem
  • 2 el hüttenkäse
  • 20 gram edamame 
  • 4 cherry tomaten
  • 4 walnoten
  • 8 blauwe bessen
  • 1 bosui 

Voor de spread

  • 3 el tomaten passata
  • 3 el Ma­za To­ma­co­co­mi
  • 2 tl Euroma Marokkaanse groenten stoofkruiden
  • 1 teen geperste knoflook
  • 20 gram fijngehakte walnoten
  • 1 geroosterde paprika
  • sap van een halve limoen 

Zo maak je de pizza

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe alle ingrediënten voor de spread in de keukenmachine tot er een spread ontstaat. 
  • Bak de bodem 2 minuten en haal hem er daarna uit. Smeer hem rijkelijk in met de groentespread en bak hem nog 8-10 minuten af in de oven.
  • Als de pizza een beetje bruin begint te kleuren haal je hem de uit en verdeel je de toppings over de pizza heen! 
  • En dan is het nu tijd om te genieten. 

Gemiddelde voedingswaarde

Per pizza

  • 614 kcal
  • 22 gram eiwitten
  • 89 gram koolhydraten
  • 17 gram vet, waarvan verzadigd 2 gram