Magioni Skinny salami

07-05-2019

Leuk die polls op Instagram, want jullie stemde met 92% massaal op ja toen ik vroeg of jullie het leuk vonden als ik een review zou schrijven over (nieuwe) producten, die ik zelf betaald heb. Dus ik dacht dat gaan we doen!

Te beginnen met de nieuwe pizza van Magioni, de skinny salami en daar heb ik een uitgebreide review over geschreven. Inclusief voedingswaarde, beoordeling van de ingrediënten en nog veel meer, lees je mee?

Verpakking

De verpakking heeft lichte kleuren in de huisstijl van Magioni. Gelijk herkenbaar, daar is over nagedacht! Op de verpakking vind je alles in het Engels. Wat ik mij nu dus afvraag is of dit altijd al zo is geweest of dat het eerder in het Nederlands was. Anyway, dat maakt ook helemaal niet zoveel uit.

Het volgende vind je op de verpakking terug:

Skinny Salami - ultra thin pizza crust made with vegetables
Topped with premium salami, cheese, red bell pepper, onion and fresh oregano.

Less than 550 calories.

Voedingswaarde per pizza

  • 529 kcal
  • 14,7 gram vet, waarvan verzadigd 6,9 gram
  • 66,2 gram koolhydraten
  • 6,7 gram suiker
  • 9,9 gram vezels
  • 27,5 gram eiwitten
  • 2,86 gram zout

Ingrediënten: 

pizza bodem pompoen (tarwebloem, water, gist, raapolie, zout, 33,4 % pompoenpuree, zemelen, tarwevezel, tomatenpoeder), 19% tomatensaus (tomaten, azijn, knoflook, gemodificeerd maiszetmeel, zout conserveermiddel: E202, kruiden en specerijen), 9,4 % belegen kaas (melk, zout, zuursel, stremsel, conserveermiddel E251, kleurstof: E160b), 9% spianata romana salami (varkensvlees, zout, dextrose, specerijen, antioxidant: E301, conserveermiddelen: E250, E252) 6% paprika, 5% ui en 0,4 % oregano.

(E202= kaliumsotbaat, E251 = natriumnitraat, E160b = anatto, E301 = natriumascorbaat, E250 = Natriumnitriet, E252 = kaliumnitraat) Dit heb ik zelf even opgezocht. 

Tot zo ver de informatie over de ingrediënten.

Na het lezen van de voorkant zou ik dus denken dat het een rijk belegde pizza is met salami, kaas, paprika en ui en wat oregano. Toen ik hem uit de verpakking haalde viel dit mij echter wat tegen. Ik weet niet of meer mensen dit hadden of dat het toevallig alleen bij mijn pizza het geval was, want dat kan ook. Maar de helft van de bodem bevatte helemaal geen tomatensaus, daarnaast telde ik net 2 á 3 smalle reepjes paprika en een klein beetje kaas. Dit viel mij dus eigenlijk wel wat tegen. Dan kun je ook wel raden hoeveel smaak de pizza had, iets wat minder dan ik gewend ben van de pizza's van Magioni en laten we voorop stellen dat ik groot fan ben van Magioni hoor! 

Ik voegde er daarom zelf wat tomatensaus aan toe en belegde hem met wat rucola voor de kleur (en de foto).

Wat is op de verpakking nog mis, is de hoeveelheid groente die in de pizza zit, hier ben ik dan ook erg benieuwd na, want hoeveel gram groente krijg je binnen na het eten van deze pizza?


De vergelijking

Ik doe dit altijd met een soort gelijke ongezonde variant en de Dr. Oetker Ristorante pizza salame komt het meest overeen met de Magioni Skinny salami, want beide hebben een dunne bodem en salami. 

Wat valt mij op als ik de voedingswaarde bekijk? In vergelijking met een gewone pizza salami is de hoeveelheid koolhydraten ongeveer hetzelfde per 100 gram. Ik had verwacht dat de Magioni pizza een stuk minder koolhydraten zou bevatten. Als je een hele pizza van beide eet is dit wel het geval, aangezien de Magioni pizza 267 gram in totaal is en de Dr. Oetker 320 gram. 

Voor de rest wint Magioni op alle vlakken. De Magioni pizza salami bevat namelijk veel minder (verzadigd)vet, calorieën en zout en meer vezels. Daarnaast bevat het ook meer gezondere ingrediënten dan de Dr. Oetker pizza salame.  Dus wil je zonder schuld gevoel genieten, dan zeg ik ga vooral voor Magioni, want de voedingswaarde zijn echt prima wat mij betreft en de ingrediënten ook. 

De smaak

Ik vond het een zeker lekkere pizza, maar weet niet of ik hem snel nogmaals zou kopen. De bodems van Magioni zijn echt favoriet bij mij en de beef bastard al helemaal, maar deze vond ik toch wat minder, of het de dunne bodem is, ik weet het niet, maar hij is niet zo luchtig als ik normaal gewend ben. Ook doordat de pizza matig belegd was, waarschijnlijk. 

Voor deze pizza betaal je €4,75 per stuk. Klinkt wellicht iets veel, maar gezondheid vind ik ook belangrijk en als je ergens een pizza besteld, ben je gelijk alweer een stuk duurder uit. Kwaliteit telt bij mij namelijk ook mee. Ik had hem alleen voor het geld wel beter belegd willen hebben, of die van mij moet toevallig wat minder zijn geweest kan ook. Ik ga hem binnenkort gewoon nog een keer kopen om hem nogmaals te testen. :)

Cijfer

Ik zou deze pizza een 7 geven, in vergelijking met de andere Magioni pizza's vind ik persoonlijk deze iets minder lekker als de andere, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik wel van een dikke luchtige bodem houd, en deze dun was en niet luchtig en salami is nou ook niet echt favoriet bij mij. Ik was gewoon heel erg benieuwd en daarom probeerde ik hem!