Trood.nl - Mango cashewnoten gebakjes

01-01-2019

Hallo allemaal, mijn naam is Jill, van www.trood.nl. Eén van mijn passies is lekker en gezond eten. (De andere passie is overigens reizen, dus travel & food: trood!).

Onder gezond eten versta ik: geen of zo min mogelijk toegevoegde suikers, e-nummers of andere kleur-, geur- en smaakstoffen. Het liefst werk ik alleen met pure ingrediënten, ook wel 'cleaneating'. Ondertussen is deze manier van eten ook echt een lifestylegeworden. Op mijn blog vind je allerlei receptjes: van heerlijke ontbijtjes, tot makkelijke hoofdgerechten, en verrukkelijke desserts en natuurlijk allerlei tips die hier bij aansluiten.

Toen ik voor Lisa mijn favoriete recept mocht beschrijven, moest ik wel even denken, want er is zo veel heel erg lekker. Wel wist ik meteen: dit moet een receptje worden dat een goed voorbeeld is van 'verantwoord genieten'. Ik wil mensen laten zien dat het echt mogelijk is!

Om die reden heb ik gekozen voor dit overheerlijke mango cashewnoten gebakje: een dessert met alleen pure ingrediënten, zonder toegevoegde suikers en toch (of misschien wel juist daarom) heel lekker.

Geniet er van!

Ingrediënten

10 personen - rawfood, glutenvrij en vegan

Voor de bodem:

  • 100 gram dadels
  • 4 gewelde vijgen
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram kokosrasp
  • 3 eetlepels zonnebloempitten

Voor de tussenlaag:

  • 150 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 el kokosolie
  • halve mango

Voor de toplaag

  • 1,5 mango
  • 2 el chiazaadjes

Keukengerei:

  • vierkante bakvorm van 20 x 20 cm

Bereidingswijze:

  • Laat de cashewnoten voor de tussenlaag minimaal 2 uur in water weken.
  • Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  • Maak ondertussen de bodem: doe alle ingrediënten bij elkaar in een mixer en mix tot één geheel.
  • Spreid het mengsel uit over de bodem van de bakvorm, druk goed aan en zet in de koelkast.
  • Schil de mango en snijd door de helft. Leg één helft opzij en snijd de andere helft in blokjes.
  • Smelt de kokosolie in een pannetje, giet de cashewnoten (na minimaal 2 uur) af en mix, samen met de blokjes mango en de kokosolie tot een smeuïg geheel.
  • Verdeel dit cashewnotenmengsel over de bodem.
  • Snijd nu de andere helft van de mango in blokjes en verspreid deze over het cashewnotenmengsel. Zet weer in de koelkast.
  • Schil de andere mango en snijd in grove stukken. Mix de mango, samen met het chiazaad tot een egale mousse.
  • Schenk deze over de blokjes mango en zet minimaal 2 uur in de vriezer.
  • Laat de mango cashewnoten taart minimaal een half uur van tevoren ontdooien, bestrooi nog met wat kokosrasp en snijd dan in stukjes.

Tip:

  • Je kunt dit taartje gemakkelijk een dag van te voren maken en tot die tijd in de vriezer bewaren.