Mango kip amuse met salsa

29-12-2018

Opzoek naar een gezond hapje voor oud en nieuw, een feestje of voor wanneer er visite op bezoek is? Ga dan voor deze simpele maar lekkere amuse glaasjes met gerookte kip en en een mango paprika salsa. Voor een frisse bite! Liever vegetarisch? Vervang dan de gerookte kip door kikkererwten of bak een aantal vegetarische kip stukjes! 

Ingrediënten

Voor 4 glaasjes - glutenvrij 

  • 8 el hüttenkäse 
  • 2 tl dijon mosterd
  • 1 tl honing
  • 4 handjes rucola
  • 40 gram ongezouten amandelen
  • 100 gerookte kip

Voor de salsa

  • 1 rode paprika
  • 1/2 mango of 125 gram mango blokjes
  • 1 rode ui
  • 1/2 el witte wijnazijn
  • 1 el olijfolie

Zo maak je de amuse

  • Meng de hüttenkäse, mosterd en honing en verdeel over de vier glaasjes. Verdeel vervolgens de rucola eroverheen.
  • Snijd de paprika, ui en mango in hele fijne blokjes voor de salsa en meng met de witte wijnazijn en olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout. 
  • Verdeel de salsa, kip en amandelen over de glaasjes en je amuses zijn klaar!