Marley Spoon

03-06-2018

Maaltijdboxen zijn inmiddels super populair. We hebben allemaal wel eens gehoord van Hello Fresh, De Allerhande box en Marley Spoon. Ik heb ze inmiddels allemaal getest en vandaag vertel ik jullie meer over de maaltijdbox van Marley Spoon. 

"Koken met Marley Spoon betekent duurzaam eten, kleinschalige en lokale producenten steunen, en tijd besparen - zodat jij tijd hebt voor alle andere dingen die je gaat doet"

Voordelen

Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van Marley Spoon? (Dit geldt overigens voor de meeste maaltijdboxen). Nou ik kan er in ieder geval een hele hoop opnoemen. Daarom heb ik de belangrijkste voordelen voor jullie op een rijtje gezet:

Minder afval

Je produceert met een maaltijd box in de meeste gevallen minder afval. Dit komt doordat je in de supermarkt vaak meer koopt dan dat je nodig hebt. Het gevolg hiervan is, dat je vaak veel weggooit. Zonder! Natuurlijk geldt dit niet voor iedereen, maar dit kom in heel veel gevallen helaas wel voor. 

Wij vinden dat je precies moet krijgen wat je nodig hebt. "

Het bespaart tijd

Je hoeft namelijk alleen maar aan te klikken welke recepten je wilt ontvangen, voor hoeveel personen en waar en wanneer het afgeleverd moet worden. Je hoeft dus niet meer eerst naar de supermarkt te gaan, om vervolgens de hele supermarkt door te lopen en dan heb ik het ook nog niet gehad over de rijen aan de kassa. Daarnaast hoef je ook niet lang na te denken wat je allemaal wilt gaan eten! Dat heeft Marley Spoon al voor je gedaan. Zelf vind ik het niet erg om naar de supermarkt te gaan als ik veel tijd heb. Maar heb ik niet veel tijd dan vind ik een maaltijd box ideaal en ook zeker voor mensen die een druk leven hebben! 

Producten van lokalen bedrijven

Marley spoon koopt haar producten niet in bij grote Argo industriële bedrijven maar bij kleine, innovatieve producenten. Zo kunnen ze ons vertellen waar de producten vandaan komen. Door hun korte supply chain zijn de ingrediënten ook verser en sneller bij bestemming!

Wij werken uitsluitend met producenten die voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. We hechten veel waarde aan dierenwelzijn en het milieu. "

Duurzaam

De boxen worden gevuld met eerlijke en daarnaast duurzame producten. De porties worden in de juiste hoeveelheid afgeleverd. Dit zorgt voor minder voedselverspilling. Daarnaast kunnen de verpakkingen ook nog eens goed gerecycled worden! Daar wordt het milieu ook nog eens blij van!

Nadelen

Helaas zitten er soms ook nadelen aan zo'n box. De een vindt het fijn dat er maar keus is aan een bepaald aantal recepten, voor de ander is dit juist wat minder fijn! Maar wat ik zelf het grootste nadeel vind is dat het moeilijker wordt om zo'n box te bestellen wanneer je met allergieën zit. Zo kan ik bijvoorbeeld slecht tegen tarwe, knoflook, ui en kool. Er zijn maar weinig gerechten die dit niet bevatten. Eigenlijk bijna geen één! Gelukkig weet ik dit altijd wel weer makkelijk aan te passen, maar misschien toch handig om hier rekening mee te gaan houden in de toekomst.


Mijn ervaring

Ik ontving natuurlijk ook een box van Marley Spoon. De eerste stap die ik moest doen was het kiezen van twee recepten. Heel veel keus en dat was dus moeilijk kiezen. Ik ging voor het Mexicaanse rijstkommetje en de Naan-pizza met kikkererwten. Deze maaltijden spraken mij het meeste aan. Daarna moest ik doorgeven op welke dag en hoe laat ik de box wilde ontvangen en daarbij nog een aantal gegevens meesturen. Zo simpel is het. Het kost je niet meer dan 10 minuten. Daarvoor kun je niet naar de winkel gaan, nadenken over wat je gaat maken etc. 

Ik koos ervoor om mijn box te ontvangen tussen 17:30 en 21:30. Dan wordt de papieren box achterwegen gelaten en krijg je de producten in alleen een papieren zak. Dit scheelt heel wat afval en om dit tijdstip ben ik vaak ook thuis. 

De box werd inderdaad netjes tussen deze tijd afgeleverd en ook werd je op de hoogte gehouden via een sms-bericht van Post-NL. In de zakken zaten de ingrediënten en de recepten kaarten. Op de recept kaart staat stap voor stap beschreven met een afbeelding erbij hoe je het gerecht moet bereiden. Super handig dus. Daarnaast vind je er ook de voedingswaarde, benodigde ingrediënten en een aantal handige tips terug. 


Mexicaans rijstkommetje

met pompoenpittencrema

Dit was toch echt wel mijn favoriete gerecht. Makkelijk te bereiden, voedzaam en erg kleurrijk! Perfect dus voor een mooie foto. Uiteraard wil ik dit recept maar al te graag met jullie delen. Wil jij hem na maken? Kijk dan gerust even hier voor het recept + de voedingswaarde. Zeker het proberen waard. Het recept was helaas niet lactosevrij, maar dat was makkelijk op te lossen. De yoghurt die erbij zat had ik vervangen door soja yoghurt. Hierdoor was het recept niet alleen vegetarisch maar ook gelijk veganistisch. Ook is dit recept glutenvrij! Zelf kan ik slecht tegen kool, dus deze heb ik er na de foto even tussen uit gehaald en nog was het een top recept. 

De barbecue box

De zomer komt er weer aan en dat betekent natuurlijk barbecuen. Bij het barbecuen komt vaak veel kijken, omdat er dan vaak veel mensen aanschuiven. Stress, stress en nog meer stress terwijl je eigenlijk van het moment hoort te genieten. Gelukkig is daar de barbecue box van Marley Spoon. De box is er in twee varianten: vega en vlees. Het menu bestaat uit drie barbecue gerechten en twee bijgerechten om het helemaal compleet te maken. Het menu wisselt maandelijks, zo dat je lekker kunt blijven variëren tijdens het barbecuen. Zo gaat het nooit vervelen. De box is hier aan te schaffen voor slechts €59,90.

Vega BBQ-box

Barbecuen is al lang niet meer met alleen maar vlees. Tegenwoordig zijn er meer vegetariërs dan ooit en sla ik ook regelmatig een stukje vlees af. Als vegetariër zou je wel vaak te horen krijgen, eet je dan alleen vegetarische worstjes of hamburgers van de barbecue? Er is zoveel meer dan dat, want wat dacht je van lekkere groenten en aardappels op de barbecue of je eigen gemaakte hamburgers van peulvruchten? In de box van juni vind je onder andere gevulde portobello's, gevulde paprika's en geglaceerde wortels en nog veel meer. Deze box ga ik dan ook testen, om te laten zien dat een barbecue echt niet alleen maar met vlees hoeft. 

Vlees BBQ-box

Soms kan ik ook echt wel genieten van een goed stuk vlees en vooral van de barbecue. Deze box is een box met een creatieve twist en dat vind ik super tof. Wat dacht je van Sticky miso-kipspiesjes, cheese burgers en rundersaucijsjes? Klinkt fantastisch toch! Voor ieder wat wils. 

Ben jij benieuwd naar de box? Neem dan snel hier een kijkje en probeer hem binnenkort zelf uit! Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Laat je het mij weten? 

Liefs Lisa