Mepal lunchboxen

14-05-2018

Als student en foodblogger heb ik vaak een druk leven en ontbijt/lunch ik regelmatig buiten de deur. Ik krijg vaak de vraag of ik ook makkelijk en gezonde recepten heb voor on the go. Natuurlijk heb ik die en die wil ik maar al te graag met jullie delen in deze blog. Want wie zegt dat je onderweg niet gezond kunt eten? Heel gemakkelijk zelfs! Maar dan is het wel handig op een goede lunchbox te hebben. Gelukkig ben je dan bij Mepal aan het goede adres. Ik ben fan en waarom, dat vertel ik jullie maar al te graag.

Mepal

Ik heb al heel wat lunchboxen en yoghurtbekers geprobeerd, maar nooit was er één die aan al mijn eisen voldeed. Het liefst wilde ik hem zo compact mogelijk, met vakjes en hij mocht absoluut niet lekken. Oké en het liefst moest hij ook nog een beetje mooi zijn en niet te suf. Ik vervolgde mijn zoektocht naar de perfecte lunchbox en yoghurtbeker en gelukkig heb ik ze bij Mepal gevonden. Mepal is een Nederlands bedrijf, gevestigd in Lochem. 

" We zijn er voor jou en iedereen die je lief is, elke dag van je leven. We zijn er op je allereerste schooldag, als je papa niet wil loslaten maar 'm gelukkig ook snel vergeten bent. 

We zijn er als je in de winter door de duinen rent omdat je vond dat het tijd was, en er nu ook tijd voor máákt. We zijn er op het strand, voor meloen en blije gezichten. We zijn er op je werk, als je je collega's verrast met de zelfgemaakte quiche van gisteren." - Mepal

Zoals je hebt gelezen is Mepal er voor iedereen en voor elke gelegenheid. Of je nou onderweg bent naar je werk of de kinderen een trommeltje met lekkers mee wilt geven voor een lange schooldag en dat al sinds de jaren vijftig. Mepal biedt slimme kunststof producten om je voedsel gemakkelijk in te bewaren met tijdloze ontwerpen. Ik weet nog goed dat ik als klein kind al naar de basisschool ging met mijn Mepal broodtrommel en drinkbeker. Volgens mij had iedereen er wel zo'n een in de klas. Mepal is al in mijn leven sinds ik klein ben en ik weet nog wel dat ik het altijd stoer vond om een zelfgemaakte plak cake mee te nemen naar school in mijn broodtrommel. Leuke tijden waren dat en mooie momenten beleef ik nu nog steeds met mijn producten van Mepal. Tegenwoordig gaat hij mee naar school, naar het werk en ook als we gaan picknicken in het park. 

Duurzaam

Wist je dat de producten ook nog eens duurzaam zijn. Ze gaan namelijk hartstikke lang mee en ben je een onderdeel kwijt of is er iets kapot? Dan kun je bij Mepal de onderdelen gewoon los bestellen. Hoe handig is dat?! Om nog langer te genieten en  verspilling tegen te gaan. 


Lunchpot Ellipse

Nordic Pink

Dit is echt een geweldig product. Ik gebruik hem eigenlijk bijna iedere ochtend, want in deze pot maak ik altijd mijn overnight oats of ik nou thuis of onderweg ontbijt. De avond van te voren doe ik de ingrediënten in de pot en zet ik hem in de koelkast. De volgende ochtend roer ik de overnight oats door en vul ik de bovenste compartiment met mijn favoriete toppings. Ideaal! 

Daarnaast is deze zachtroze lunchpot ook ideaal om je lunch of tussendoortje in mee te nemen. Het handige van de twee compartimenten is dat de verschillende ingrediënten gescheiden blijven. Ik vind het namelijk erg lekker om mijn granola later pas door de yoghurt te mixen zodat het lekker knapperig blijft. Dit geldt ook voor andere ingrediënten zoals noten etc. 

Voordelen van de lunchpot Ellipse: 

  • Twee ruime compartimenten, ook handig voor wat groente met hummus. 
  • Lekt niet in je tas, ja dit is echt enorm fijn!
  • Mag in de vriezer, magnetron en vaatwasser. Ideaal voor als je ook eens warme havermout wil maken op het werk of ergens anders. Beetje melk er bij even in de magnetron en klaar. 

"Door middel van een eenvoudige draaibeweging scheid je de twee compartimenten om de ingrediënten te mixen. Dé oplossing om geknoei tijdens het mengen te voorkomen. Het is de eerste oplossing die super makkelijk is in het gebruik. De beide containers hebben een aparte deksel en blijven daarom ook schoon. Bovendien passen de deksels op beide containers, dus je hoeft 's ochtends niet op zoek naar de juiste deksel." - Mepal

De inhoud van de onderste container is 500 ml. Ideaal voor een grote hoeveelheid yoghurt, soep of snacks. De inhoud van de bovenste transparante container is 200 ml, dit komt overeen met ongeveer 75 gram muesli of fruit. Deze lunch/ontbijt pot is verkrijgbaar in maar liefst 7 verschillende kleuren. 


Bento lunchbox Take a Break midi

Nordic pink

Naast de Lunchbox Ellipse ontving ik ook nog deze handige bento lunchbox. Een bento lunchbox is een box met verschillende vakjes. Zo kun je de ingrediënten weer handig van elkaar scheiden. Je kunt er verschillende dingen in doen, zoals brood, een couscoussalade, fruit, groente maar natuurlijk ook yoghurt met vers fruit en granola. Erg handig en veelzijdig dus zo'n bentobox! Ook neem je je restjes van een dag ervoor gemakkelijk mee. 

De inhoud van deze lunchbox is 900 ml en er passen gemakkelijk vier boterhammen in. Dit is de midi versie er is dus nog een grotere variant! Soms ook best handig voor de grote trek! Een eis voor een goede lunchtrommel van mij was: er moeten vakjes inzitten. Het handige is dat je hier de vakjes er ook nog eens uit kunt halen waneer je ze niet nodig hebt. Bij het witte bakje zit ook nog een deksel en een klein vorkje. 

Zoals je kunt lezen, ben ik zeer tevreden over de lunchboxen en raad ik ze je zeker aan!