Mugcakes

12-05-2020

Een ontbijt cake-je van havermout, banaan en ei dat in 3 minuten klaar is. Klinkt goed he? Is het het ook. Deze gezonde mugcake is echt een feestje, geloof me. 

Mocht je zelf geen magnetron hebben? Geen probleem je kunt hem namelijk ook in de oven maken. Wat je dan moet doen? Schep het beslag in een hittebestendig schaaltje en zet deze zo'n 15 minuutjes in de oven op 180 graden.

Ik laat je met dit recept zien hoe je de naturel variant maakt en hoe je een chocolade variant van de mugcake maakt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er wat andere specerijen aan toe te voegen. Ook is een mugcake erg lekker met wat blauwe bessen erdoorheen. Net wat jezelf lekker vindt. De basis is havermout met banaan en ei. Een perfect ontbijtje dus en vooral erg voedzaam. 

Ingredi├źnten

Naturel variant

  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan (het liefst zo bruin mogelijk)
  • 3 el havermout
  • snuf kaneel
  • 1 el rozijnen (optioneel)

Chocolade variant

  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan (het liefst zo bruin mogelijk)
  • 3 el havermout
  • 1 tl cacaopoeder
  • 1 blokje pure chocolade
  • 1 tl honing of zoetstof

Zo maak je de mugcakes

  1. Prak de banaan. Hak de chocolade grof indien je voor de chocolade variant gaat.
  2. Pak een magnetron bestendige mok en doe daar de geprakte banaan, het ei en de havermout in. Meng samen met de kaneel of cacao door. 
  3. Roer tenslotte de rozijnen of de pure chocolade en de honing erdoorheen. 
  4. Doe de mugcake gedurende 3-4 minuten in de magnetron op 900 watt en klaar is je mugcake.

Tip: serveer met 2 el magere kwark en wat vers fruit! Dan is het namelijk net een gebakje. 


Heb jij de mugcake ook gemaakt? Deel dan het resultaat op Instagram en vergeet @foodlies.nl niet te taggen.