Nacho pizza met dips

01-12-2018

Oké ik ben een groot voorstander van gezonde recepten, maar ik vind de balans zeker net zo belangrijk. Vandaar dat je zo af en toe ook een ongezond recept tegenkomt op mijn blog. 

Een not so healthy recept, maar wel een keer heel erg lekker en daar gaat het om. Deze pizza is namelijk rijkelijk belegd met nacho's. Een nacho schotel, maar dan op een pizza. Klinkt geweldig toch? En dat is het ook! Heerlijk met een avocado dip en een American Ranch dip.

Ingrediënten

  • 1 Super Green Bodem Magioni
  • 125 gram Santa Maria Taco saus mild
  • 2 handjes tortilla's naturel 
  • 2 tomaten
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 1 avocado
  • 175 ml crème fraîche
  • 1/2 rode peper
  • peper en zout
  • 14 gram Santa Maria Dip Mix American Ranch Mild
  • koriander

Voor de pizza nacho's

  • 1 Super Green Bodem Magioni
  • 2 el olijfolie
  • 3 el Santa Maria Kruidenmix taco

Zo maak je de nacho pizza

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng 2 el olijfolie met 3 el Santa Maria Kruidenmix voor Tortilla- en Taco vulling Mild. Smeer één pizza in met dit mengsel.
  • Leg beide pizza's in de oven en bak af in 8-10 minuten. Doe de laatste 4 minuten ook de nacho's erbij.
  • Snijd de rode ui en tomaten in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd in ringen.
  • Haal het vruchtvlees uit de avocado en prak fijn met een vork. Meng met 50 ml crème fraîche en breng op smaak met wat peper, zout en koriander. Doe dit in een klein schaaltje en zet apart.
  • Meng de overige crème fraîche met de Santa Maria Dip Mix American Ranch Mild en doe ook dit in een klein schaaltje.
  •  Haal de bodems uit de oven. Beleg één bodem met Santa Maria taco saus en de nacho's. Verdeel vervolgens de tomaat, rode ui en rode peper eroverheen. Verdeel er tenslotte nog wat zongedroogde tomaat en koriander overheen.
  • Snijd de andere bodem in kleine nacho punten en gebruik deze om mee te dippen in de gemaakte dips.

Zoals je wel kunt zien wordt er in dit recept gebruik gemaakt van zakjes en pakjes. Deze bevatten vaak veel zout en suiker. Dit is dan ook de reden dat dit recept onder de rubriek 'not so healthy' valt. Maar zo af en toe moet dat toch kunnen?