Ingrediënten
- 200 gram nacho chips naturel
- 150 gram kipfilet
- 1,5 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 1/2 tl chilivlokken
- 1/4 tl kaneel
- 65 gram vers geraspte cheddar
- 75 gram maïs
- 100 gram tomaatjes
- Halve rode peper
- Handvol verse peterselie (of koriander)
- 125 gram zure room
Zo maak je de nacho’s met pulled chicken
Stap 1. Breng een pan met ruim water en een flinke snuf zout aan de kook. Zet het vuur laag zodra het kookt, doe de kipfilet in de pan en laat 15 tot 20 minuten garen of tot de kip gaar is.
Stap 2. Haal uit de pan en trek met twee vorken uit elkaar. Meng met het gerookte paprikapoeder, komijn, chilivlokken, kaneel en peper en zout smaak.
Stap 3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de helft van de chips in een ovenschaal en verdeel 1/3 van de cheddar erover. Doe de rest van de chips erbij met weer 1/3 van de cheddar en de maïs. Leg daarop de pulled chicken en tot slot de rest van de cheddar.
Stap 4. Zet 10 minuten in de oven. Snijd de tomaten en citroen in partjes, de rode peper in ringen en hak de peterselie grof. Verdeel dit over de nachos en serveer met de zure room.
Tip: serveer er verse guacemole bij en de Albert heijn verkoopt kleine puntjes verse cheddar voor €1! Één puntje is genoeg voor dit recept.