Nacho’s met pulled chicken

27 - 08 - 2020 | Hartige snacks, Verjaardag

Ingrediënten

  • 200 gram nacho chips naturel 
  • 150 gram kipfilet 
  • 1,5 tl gerookt paprikapoeder 
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/4 tl kaneel 
  • 65 gram vers geraspte cheddar 
  • 75 gram maïs
  • 100 gram tomaatjes 
  • Halve rode peper 
  • Handvol verse peterselie (of koriander)
  • 125 gram zure room

Zo maak je de nacho’s met pulled chicken

Stap 1. Breng een pan met ruim water en een flinke snuf zout aan de kook. Zet het vuur laag zodra het kookt, doe de kipfilet in de pan en laat 15 tot 20 minuten garen of tot de kip gaar is. 

Stap 2. Haal uit de pan en trek met twee vorken uit elkaar. Meng met het gerookte paprikapoeder, komijn, chilivlokken, kaneel en peper en zout smaak. 

Stap 3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de helft van de chips in een ovenschaal en verdeel 1/3 van de cheddar erover. Doe de rest van de chips erbij met weer 1/3 van de cheddar en de maïs. Leg daarop de pulled chicken en tot slot de rest van de cheddar. 

Stap 4. Zet 10 minuten in de oven. Snijd de tomaten en citroen in partjes, de rode peper in ringen en hak de peterselie grof. Verdeel dit over de nachos en serveer met de zure room.

Tip: serveer er verse guacemole bij en de Albert heijn verkoopt kleine puntjes verse cheddar voor €1! Één puntje is genoeg voor dit recept.


Over FoodLies

Geen korte termijn aanpak en diëten, maar een leefstijl ontdekken die voor de rest van je leven gemakkelijk vol te houden is. FoodLies helpt je hierbij en deelt inspirerende teksten en gezonde recepten om je op weg te helpen. Het draait allemaal om het vinden van een juiste balans, niet het schrappen van die heerlijke appeltaart op een verjaardag. Met kleine stappen, grote doelen bereiken.

Recente blogs

Bospark de Vossenberg

Bospark de Vossenberg

Afgelopen weekend hebben mijn vriend en ik een heerlijk uitstapje gemaakt naar tiny house Damhert op Bospark de Vossenberg in Nunspeet, gelegen in het prachtige Veluwse bos.

Lees meer

Stay connected

[instagram-feed background=#ece4da]