Nacho's met pulled chicken

18-08-2018

Mijn zus en ik zijn dol op nacho's en die bestellen we dan ook vaak op een terras. De ene keer zijn ze super lekker en de andere keer vallen ze heel erg tegen. Zelf maken is natuurlijk ook gewoon een optie en dat deed Daniëlle van Needforfood.nl ! Vanaf nu af aan is zij mijn gastblogger en gaat ze FoodLies.nl van heel wat lekkere recepten voorzien. Beide vinden we de balans erg belangrijk, naast gezond eten moet het ook een keer kunnen om wat 'ongezonds' te eten. Binnenkort stelt ze zichzelf voor en gaan jullie nog meer recepten van haar zien. 

1 schaal - glutenvrij 

Dit recept is gemaakt door Daniëlle van Needforfood.nl

Ingrediënten 

  • 200 gram nacho chips naturel 
  • 150 gram kipfilet 
  • 1,5 tl gerookt paprikapoeder 
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1/4 tl kaneel 
  • 65 gram vers geraspte cheddar 
  • 75 gram maïs
  • 100 gram tomaatjes 
  • Halve rode peper 
  • Handvol verse peterselie (of koriander)
  • 125 gram zure room
  • Peper en zout 

Zo maak je de nacho's

  • Breng een pan met ruim water en een flinke snuf zout aan de kook. Zet het vuur laag zodra het kookt, doe de kipfilet in de pan en laat 15 tot 20 minuten garen of tot de kip gaar is. 
  • Haal uit de pan en trek met twee vorken uit elkaar. Meng met het gerookte paprikapoeder, komijn, chilivlokken, kaneel en peper en zout smaak. 
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de helft van de chips in een ovenschaal en verdeel 1/3 van de cheddar erover. Doe de rest van de chips erbij met weer 1/3 van de cheddar en de maïs. Leg daarop de pulled chicken en tot slot de rest van de cheddar. 
  • Zet 10 minuten in de oven. 
  • Snijd de tomaten en citroen in partjes, de rode peper in ringen en hak de peterselie grof. Verdeel dit over de nachos en serveer met de zure room. 

Tips

  • Serveer er verse guacemole bij!
  •  Albert heijn verkoopt kleine puntjes verse cheddar voor €1! Één puntje is genoeg voor dit recept.